Palau aprova inicialment un Pla municipal de prevenció d'incendis forestals

Un document que haurà de tenir vigència el quatrienni 2016-2010

per Redacció, 29 de gener de 2016 a les 18:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Ajuntament de Palau aprova inicialment un Pla municipal de prevenció d'incendis. Foto: Jordi Purtí


El ple de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha aprovat inicialment el Pla municipal de prevenció d'incendis forestals 2016-2020, un document que conté el conjunt de previsions i mesures que cal prendre per reduir les causes dels incendis, limitar-ne els efectes i facilitar l'extinció.

 
Segons el redactat aprovat aquestes previsions i mesures es presenten a través d'informació escrita amb fitxes descriptives d'actuacions i inversions i informació gràfica, plànols i es duen a terme mitjançant un programa econòmic anual per a tota la vigència del Pla. La finalitat del pla és millorar la prevenció davant els incendis forestals, i es resumeixen en les relacions prioritzades d'actuacions de manteniment i d'inversions incloses en la gestió del Pla.

 
El Pla de Prevenció d'Incendis Forestals és obligatori per llei als municipis d'alt risc i els propietaris dels terrenys forestals, les Agrupacions de Defensa Forestal i les entitats locals de les zones d'alt risc d'incendi forestal tenen l'obligació de prendre les mesures adequades per a prevenir-los i han de fer pel seu compte els treballs que pertoquen en la forma, els terminis i les condicions continguts en el Pla de Prevenció, amb els ajuts tècnics i econòmics establerts per l'administració.


El Pla ha tingut el vot afirmatiu dels grups municipals de CiU, ERC i PSC, mentre que la CUP-PC s'ha abstingut, entre altres raons perquè consideren que la prevenció d'incendis forestals no s'ha de tenir com un únic actor en la conservació del territori, ja que parlar de prevenció d'incendis forestals sense parlar d'usos d'aigua, d'energia o emissions de C02 és no voler afrontar l'impacte del canvi climàtic i el futur incert que s'ens presenta si no canviem hàbits i tendències. També han denunciat que els mapes no concorden amb la realitat.

 

Participació