Joan Castaño deixarà després de 37 anys l'Ajuntament de Sant Celoni

Ha estat alcalde pel PSC vint-i-dos anys en dues etapes (1989 - 2007) i (2011 - 2015) | Actualment és regidor del Grup Municipal Socialista a l'oposició

Redacció
28 de gener del 2016
Actualitzat el 29 de gener a les 18:54h
Joan Castaño en la darrera campanya de les eleccions municipals.
Joan Castaño en la darrera campanya de les eleccions municipals. | Jordi Purtí

Joan Castaño en la darrera campanya de les eleccions municipals. Foto: Jordi Purtí


L'exalcalde de Sant Celoni pel PSC, renunciarà en la sessió plenària d'aquest vespre al seu càrrec de regidor. Al darrere quedaran gairebé trenta-set anys continuats de dedicacaió a la política local dels quals durant vint-i-dos any, dividits en dues etapes, ha estat l'alcalde. Primer des del desembre del 1989 fins al 2007 i posteriorment del 2007 al 2011.

Joan Castaño, va entrar a l'Ajuntament de Sant Celoni l'any 1979 amb les primeres eleccions democràtiques després de la dictadura franquista. Era el número tres de la candidatura Unitat per la Democràcia i el Socialisme que va perdre les eleccions per només un vot a favor  de la Coalición Electoral "Centristes de Catalunya -UCD", però qui realment va tenir l'alcaldia va ser CiU.

La legislatura 1987-1991 va ser clau pel futur polític de Joan Castaño a l'Ajuntament de Sant Celoni ja que l'equip de govern format per CiU, AP i Independents de La Batllòria es va trencar l'any 1989 i el regidor d'Alianza Popular va propiciar una moció de censura contra l'alcalde Antoni Pujol i Joan Castaño el 18 de desembre de 1989, gràcies a la dimissió mesos abans del cap de llista Joan Serrat, era el cap de llista del PSC i la llista més votada, va ser elegit nou alcalde.

Una alcaldia que ja no abandonaria fins l'any 2007 quan, tot i no ser la llista més votada, la CUP va decidir fer alcalde Francesc Deulofeu de CiU per considerar que era el moment d'un canvi i de regenarió política. Quatre anys més tard, però, la CUP va decidir abstenir-se en el ple d'investidura i va propiciar que el PSC encapçalat per Joan Castaño tornés a accedir a l'alcaldia la legislatura 2011-2015.

Les darreres eleccions municipals els resultats no van ser prou bons i tot i la possibilitat de fer un pacte d'esquerres amb la CUP i Sant Celoni - La Batllòria Pot! no hi va haver acord i actualment l'alcaldia torna a estar en mans de CiU.

Joan Castaño, avui regidor a l'oposició, renunciarà i ja laboralment jubilat des de mitjans de l'any passat, posarà punt i final a la seva trajectòria política a l'Ajuntament de Sant Celoni i en els propers dies se sabrà qui ocuparà el seu lloc de regidor que deixa vacant.


 
Arxivat a