Breda condemna el franquisme i fa suport a les causes contra els crims comesos

l'Ajuntament s'adhereix a la Causa 4591/10, coneguda com a querella argentina, pels delictes de genocidi i/o crims de la humanitat comesos a l'Estat espanyol per la dictadura franquista

Redacció
27 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:51h
El ple de Breda ha declarat aquest dilluns persona non grata el Rei Felip VI.
El ple de Breda ha declarat aquest dilluns persona non grata el Rei Felip VI. | ERC_Breda

El ple de Breda ha declarat aquest dilluns persona non grata el Rei Felip VI. Foto: ERC_Breda


Més enllà del rebombori generat per la unanimitat de tots els grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Breda de declarar el rei Felip VI persona "non grata" al municipi, el ple també va aprovar altres qüestions.

En aquest sentit, es va aprovar una moció de condemna del franquisme i de suport a les causes contra els crims comesos. El plenari de Breda insta el Govern de l'Estat espanyol a dur a terme les actuacions jurídiques i polítiques pertinents per anul·lar les sentències dels judicis sumaríssims, així com realitzar totes aquelles actuacions oportunes perquè l'honor dels represaliats sigui reparat.
 
Tanmateix, l'Ajuntament de Breda s'adhereix a la Causa 4591/10, coneguda com a querella argentina, pels delictes de genocidi i/o crims de la humanitat comesos a l'Estat espanyol per la dictadura franquista entre el 17 de juliol de 1936 i el 15 de juny de 1977 que instrueix la jutgessa María Servini de Cubría al jutjat Nacional en lo Criminal y Correccional Federal número 1 de Buenos Aires. Ho demanen com a mostra de suport a les veïnes, veïns i col·lectius d’aquest municipi querellants a l’Argentina.
 
L'acord del pler es comunicarà al Govern de la Generalitat, a tots els grups polítics del Parlament de Catalunya, al Govern de l'Estat i a les Corts espanyoles, al Parlament Europeu , a l'ONU,  a les associacions de recuperació de la memòria històrica i al Juzgado Nacional en lo Criminal y Correccional Federal número 1 de Buenos Aires.