Nou podi de la celonina Louise Brown a la 24a Marxa Pirineu d’Esquí de Fons

La Marxa Pirineu es fa en estil lliure, és a dir, cada esquiador escull l'estil sigui clàssic o patinador

Actualitzat a les 0:13h
Arribada de Louise Brown.
Arribada de Louise Brown. | Montse Pagès

Arribada de Louise Brown. Foto: Montse Pagès

La celonina Louise Brown, representant dels Montseny Maasais, ha participat el 24 de gener per tercera vegada consecutiva en el recorregut llarg d'aquesta popular Marxa d’esquí de fons, aconseguint acabar en segona posició, tal i com va fer l’any passat, després d'un frec a frec durant tota la cursa amb la representant del Cena, Aloma Combalia, que va finalitzar en tercera posició a tan sols 46″ i per darrera de la basca del club Irrinttzi, Cynthia Martínez.

Un total de 180 participants van prendre la sortida de l'estació de Lles per disputar la 24a edició de la popular Marxa Pirineu Memorial Frederic Roure d'esquí de fons, una cursa pirinenca que forma part de la 11a Copa Catalana de la disciplina, i que és l'única marxa de fons de l'Estat espanyol que té sortida en una estació (Lles) i finalitza en una altra (Aransa).

Aquest fet diferencial és un dels atractius principals de la competició, que va constar de dues distàncies: 14 i 20 quilòmetres. Normalment el recorregut llarg és de 25 quilòmetres, però en aquesta edició es va retallar la part del recorregut que pujava fins el Mirador del Pla de Llet per menor innivació en aquella zona.

La marxa Pirineu es fa en estil lliure, és a dir, cada esquiador escull l'estil sigui clàssic o  patinador, tot i que aquest any s'ha hagut de fer en estil patinador per les condicions de la neu. Cal destacar l'alta participació en la categoria familiar, modalitat exclusiva d'aquesta cursa, que consisteix en tres membres d'una mateixa família que competeixen. En aquesta modalitat van participar-hi un total de 12 famílies.

A nivell competitiu destacar també, el bon temps fet pel fondista Irineu Esteve (Naturlandia), guanyador de la cursa llarga, amb un temps de 50 minuts en completar el recorregut, sent el primer corredor que va entrar a meta, seguit de Sadurní Betriu (Cefuc) i Ruben Casseny (Vitaldent).

En la distància de 14 quilòmetres els campions van ser Carola Vila (Naturlandia) i Gral Sellés. El podi femení el van completar Perrina Abadie (Pyrennes 2000) i Marta Cester (Caei) i el podi masculí Martin Morales (Bellver) i Jaume Pueyo (Cefuc).

Louise Brown ja va participar el 12 de desembre passat a la 1a cursa de la Copa Catalana, Naut Aran Skating, al Pla de Beret, finalitzant en 3a posició de la categoria Sènior.