Santa Maria de Palautordera a punt per la Festa Major de Sant Proget

Una festa d’hivern que tot i ser considerada "la petita" té programades gairebé una quarantena d’activitats organitzades

Redacció
22 de gener del 2016
Actualitzat el 23 de gener a les 15:20h
Tot a punt per a la 31a edició de la Mostra de Cuina Casolana.
Tot a punt per a la 31a edició de la Mostra de Cuina Casolana. | Jordi Purtí

Tot a punt per a la 31a edició de la Mostra de Cuina Casolana. Foto: Jordi Purtí


Santa Maria de Palautordera des d’aquest divendres 22 i fins el dilluns 25 de gener està de Festa Major que s’engegarà amb el pregó a càrrec d’Adolf Oller, a les nou del vespre a la sala d’actes de l’Esplai. Una festa d’hivern que tot i ser considerada "la petita" té programades gairebé una quarantena d’activitats organitzades per les entitats del municipi conjuntament amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palau.
 
Sant Proget es caracteritza per la celebració de la Mostra de Cuina Casolana que tindrà lloc a l’Envelat aquest diumenge i que enguany ja arriba a la seva 31a edició i els tiquets per poder degustar-ne els plats cuinats per un munt de cuineres i restauradors del poble estan esgotats des de fa dies. En aquesta edició com a novetat presenta un concurs de fotografia infantil.
 
Cada vegada més, per la Festa Major d’hivern de Palau es va consolidant el Tast de Vins que organitza el Grup Mostra de Cuina. Aquest és el cinquè any que es porta a terme amb el sommelier Jaume Martorell Montsà. El tast d’aquest dissabte 23 de gener serà de vins escumosos.
 
En el decurs d’aquests quatre dies de festa s’han programat un munt d’activitats culturals, lúdiques, esportives, familiars i també de descentralització ja que algunes d’aquestes activitats es faran en els barris de Can Bosc, l’esmorzar popular amb migas, sardines, cansalada i porró de vi   i de La Serra, amb el trenet tripulat. Per Sant Proget és tradicional fer una missa solemne i renovació del vot de poble per part de l’alcalde del municipi.
 
El pregoner
 
Adolf Oller i Agustí,  és nascut a Santa Maria de Palautordera l’any 1938. Considerat un palauenc conegut per gairebé tothom que antigament ha estat vinculat a entitats culturals com el grup de teatre de El Patronat, els Pastorets, la Colla de Gitanes, els Amics de la Dansa o la Comissió de Reis, així com a moltes altres iniciatives ciutadanes. Ha estat testimoni dels canvis esdevinguts a Santa Maria de Palautordera durant aquests darrers anys.
 
El pregó amb tota seguretat estarà farcit de vivències i records que ens portaran des de Can Balmes fins al carrer de la Creu, tot recordant, entre anècdotes i històries, com es vivia la Festa Major de Sant proget ara ja fa uns quants anys.
 

Tota la programació de Sant Proget