Coberta de la guia de vins assequibles. Foto: DBM


Grans vins a petits preus (Cossetània Edicions) és una guia de 175 vins catalans a preus assequibles que el sommelier de Gualba, Lluís Romero ha publicat per desmuntar la creença que el "Vi català per ser bo ha de ser car, i es pensa també que el vi d'altres indrets és millor". En aquesta guia tots els vins que hi surten tenen un cost inferior als 10 euros "hi són extraordinaris", recalca l’autor que aposta pel vi català de proximitat i a l'abast de totes les butxaques "que permetran tornar a portar el vi a la taula de cada dia".
 

Els vins que surten a la guia són una elecció personal de l'autor i fa un breu repàs a les varietats de raïm més habituals als vins catalans, 15 blanques i 12 de negres; així com una petita descripció de cadascuna de les 12 denominacions d'origen catalanes, que serveixen per estructurar el llibre. També fa un petit resum sobre alguns dels cellers amb vins seleccionats i un llistat final amb les dades de contacte de tots els cellers.
 

Lluís Romero Garrido (1974) va superar, amb qualificació d’excel·lent, el curs de sommelier a Girona. Va representar la província als campionats de Catalunya, al costat dels tres sommeliers del Celler de Can Roca. Després d'unes quantes experiències a restaurants Michelin es va convèncer què el seu lloc no era allà. Així, va començar a dedicar molt més temps al seu projecte Clos dels Cims (vi propi, tast a domicili i assessorament). El Clos dels Cims 2013, la primera anyada d'en Lluís Garrido va rebre 86 punts Peñín i l'any 2014 va pujar el llistó fins els 88 punts. Actualment, en Lluís organitza cursos de tast, fa de jurat a concursos de vins, i de tertulià a la ràdio.