Un vilamajorí secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies

Josep Ginesta actualment és director de l’Àrea Laboral, d’Organització i Persones a Gesdocument y Gestión Sau (Grup CuatreCasas)

Redacció
14 de gener del 2016
Actualitzat a les 20:47h
Josep Ginesta.
Josep Ginesta. | ERC

Josep Ginesta. Foto: ERC


Amb la posada en marxa del nou Govern de Carles Puigdemont i la presentació dels nous consellers que el conformaran, també s'han sabut els noms dels secretaris generals de cadascuna de les àrees. En aquest sentit Josep Ginesta i Vicente, nascut a Sant Antoni de Vilamajor l'any 1968, serà el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, és a dir que penjarà de la consellera Dolors Bassa.

Josep Ginesta és diplomat en Relacions Laborals per la Universitat Ramon Llull i Tècnic de Prevenció de Riscos Laborals. També ha cursat un postgrau en Dret Processal a la Universitat Ramon Llull i un Màster de Negociació i Influència a la Universitat de Califòrnia  –  Berkeley.

Actualment és director de l’Àrea Laboral, d’Organització i Persones a Gesdocument y Gestión Sau (Grup CuatreCasas). Anteriorment havia exercit càrrecs relacionats amb la gestió de persones i el treball a empreses com RibéSalat i la Universitat Oberta de Catalunya.

En l’àmbit acadèmic ha treballat com a professor a universitats com la Ramon Llull de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya o l’Escola Universitària Ceura.

A més a més, també ha estat col·laborador del programa "La Vida" de Catalunya Ràdio a l'espai "Anem per feina" i del programa "El Suplement". És conseller de l’Associació Espanyola de Direcció de Persones (RRHH) a Catalunya-AEDIPE (Associació Catalana de Directors de Recursos Humans), membre de la Junta-Vocal del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona, membre de l’Associació catalana de iuslaboralistes i membre del consell assessor de la reforma horària de la Generalitat de Catalunya.

De les tretze secretaries generals, només una l'ocupa una dona. Es tracta de la d'Ensenyament, Maria Jesús Mier i Albert. En el cas dels consellers hi ha una major paritat: vuit homes per cinc dones.
 

Veure tots els secretaris generals del govern de Carles Puigdemont