Muriel Casals: "És l'hora de salvar el país"

La presidenta d'Òmnium defensa a Sant Celoni la independència cultural, fiscal i el dret a decidir de Catalunya

per NacióBaixMontseny , 30 de juny de 2012 a les 10:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
D'esquerra a dreta: Albert Serrà, Muriel Casals, Remei Picart i Ferran Catarineu Foto: Jordi Purtí

"És el moment de salvar la llengua, per salvar el país", són paraules de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium que ahir al vespre va fer una conferència a l'Ateneu de Sant Celoni, en motiu dels actes de celebració dels 50 anys d'aquesta entitat catalanista.


Casals recorda que llengua, cultura i país és un triple compromís d'Òmnium, però l'educació i la cohesió social també són nous reptes, "quan treballem per això, estem fent un acte de patriotisme. Dir això no és pas qualsevol cosa perquè constantment rebem atacs i agressions", assegura la presidenta d'Òmnium.

La recent sentència del Suprem també va ser motiu de crítica en el decurs de la conferència d'aquesta nit passada "el tribunal ha actuat com si fos un altre legislador". Per això, assergura Muriel Casals, vivim en un país on hi ha una anomalia flagrant i cal seguir estar vigilants, lluitadors i reivindicatius "per seguir sentint-nos orgullosos de viure en un país d'Europa on es parlen moltes llengües diferents".


Independència cultural, fiscal i dret a decidir

La presidenta d'Òmnium té clar que aquesta entitat seguirà sent crítica en tot allò que suposi un atac a Catalunya i els drets dels catalans mperò, en qualsevol cas "no volem substituir el paper dels polítics perquè són els nostres representants. La missió és estar al seu costat per assolir la independència cultural, la independència fiscal i impulsar radicalment el dret a decidir el nostre futur".


I per acabar un interrogant: El benestar pot funcionar sense tenir Estat?

La commemoració dels 50 anys d'Òmnium que ha organitzat la delegació delo Baix Montseny va tenir l'actuació de la Coral Briançó que, dirigida per Emilio de la Linde, va cantar obres de Josep Vila a la primera part i de M. Oltra, a la segona.

 

Participació