Poesia de trinxera en el 56è aniversari de la mort del guerriller Quico Sabaté

La vigília de Reis l'Assemblea Llibertària del Vallès Oriental un any més va organitzar un homenatge en el cementiri de Sant Celoni

Redacció
08 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:44h
La tomba on és enterrar Francesc Sabaté Llopart "Quico Sabaté".
La tomba on és enterrar Francesc Sabaté Llopart "Quico Sabaté". | Assemblea Llibertària del Vallès Oriental.

La tomba on és enterrar Francesc Sabaté Llopart Foto: Assemblea Llibertària del Vallès Oriental.


Els actes d'homenatge al guerriller Quico Sabaté en motiu del 56è aniversari de la seva mort que es porten a terme a Sant Celoni s'acabaran aquest dissabte 9 de gener amb l'ofrena floral que cada any es fa a la cantonada dels carrers Santa Tecla i Major amb un recital de poesia de trinxera a càrrec dels poetes Pau Gener, David Caño i Roger Peláez. Aquest acte, organitzat per Arran Baix Montseny, el Casal Popular Quico Sabaté, l'Assemblea de Joves de Sant Celoni, La Clau i la llibreria Els Quatre Gats començaran a les 11 del matí i una hora més tard és prevista la presentació del llibre "Quico Sabaté i la guerrilla anarquista" amb Ricard Vargas i Jaume Serra, a La Clau.

Quico Sabaté va morir al carrer Santa Tecla de Sant Celoni el 5 de gener de 1960 abatut pels trets del somatent i la Guàrdia Civil. Dissabte passat les entitats organitzadores delsa actes van fert una marxa de torxes des del punt on va morir Quico Sabaté fins al cementiri, a la qual hi van participar una cinquantena de persones. I la vigília de Reis L'Assemblea Llibertària del Vallès Oriental un any més va organitzar un acte en el cementiri de Sant Celoni, en el qual va ser-hi present Ricard Vargas, company de Puig Antich i que demà serà també a la clau per presentar el seu llibre sobre el guerriller antifranquista.
 
Arxivat a