La CUP de Sant Celoni i La Batllòria en desacord amb la decisió del Consell Polític i el GAP

En un manifest reiteren que la seva posició era donar dos vots favorables a la investidura i dues abstencions

Redacció
07 de gener del 2016
Actualitzat el 13 de gener a les 11:05h
Un acte de l'Assemblea Local de Sant Celoni i La Batllòria.
Un acte de l'Assemblea Local de Sant Celoni i La Batllòria. | Jordi Purtí

Un acte de l'Assemblea Local de Sant Celoni i La Batllòria. Foto: Jordi Purtí


La CUP de Sant Celoni i La Batllòria ha elaborat un manifest en el que deixa ben clar que la seva militància ha defensat fins els darrer moment poder aprofitar l'actual majoria de diputats independentistes per avançar inequívocament cap a la independència i la constitució de la República Catalana ja que entenen que això passava per la formació d'un govern "que significava el tancament del procés electoral que s'iniciava el 27 de setembre passat, i entenent que les eleccions del mes de març poden suposar un seriós pas enrere en els anhels de llibertat d'aquest país i un retorn a l'autonomisme".

Per aquest motiu justifiquen que en la reunió del darrer Consell Polític i del  Grup d’Acció Parlamentària (GAP) del diumenge 27 de desembre passat, el posicionament de la assemblea de Sant Celoni i La Batllòria "va ser el de donar suport a la postura que intentava buscar el màxim consens possible dins l'organització, on de la proposta d'acord de Junts pel Sí no s'acceptava el pla de xoc per insuficient, però sí que s'acceptaven els acords assolits pel que fa al desenvolupament d’un procés constituent i la ruptura amb l’Estat espanyol". Això es traduïa en 2 vots a favor del candidat presentat per Junts pel Sí  i 8 abstencions. D'aquesta manera, es podia iniciar la legislatura i es feia possible la implementació de la declaració del Parlament del 9 de novembre i el seu annex.

Des de Sant Celoni i La Batllòria es considera que d'haver pres aquesta decisió se seguia sent ferm en el posicionament amb el qual la CUP-CC va començar a treballar amb un peu al Parlament ara fa tres anys: mà oberta al camí cap a la independència, puny tancat en la defensa dels drets socials d'aquest país.

L'aposta d'aquesta assemblea baixmontsenyenca és el manteniment de la confrontació amb l'Estat espanyol, empetitir el centre de poder i acostar els centres de presa de decisió al poble, i "mantenir-nos al costat de la força popular del moviment dels més de dos milions de persones que s’han mobilitzat els darrers anys, en què  també trobem classes populars que veuen la independència com l'instrument per recuperar la seva sobirania". I tot això assumint contradiccions però conscients que ha de ser la garantia per evitar un retorn a l'autonomisme i posar en evidència el tacticisme continu d'altres sectors sobiranistes.
 
Entenen també que la possible investidura "no ens havia de deslligar de la necessitat urgent de seguir treballant des de l'esquerra transformadora per continuar teixint complicitats amb els agents mobilitzats en les lluites pels drets socials que estem segurs que ens haurien donat un cop de mà en aquest gran repte".
 
Per tot això, des de la CUP Sant Celoni i la Batllòria manifesten que la decisió que va prendre el Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària el darrer diumenge 27 de desembre no reflecteix el sentit àmpliament majoritari de l'assemblea local de Sant Celoni i La Batllòria. En aquest sentit, asseguren als seus veïns i veïnes que seguiran treballant en la mateixa línia de sempre: cap a la República Catalana dels drets socials amb un peu a les institucions i un peu al carrer.
 
Arxivat a