Arran Baix Montseny ocupa una casa de Santa Maria de Palautordera

Juistifiquen que fa més de 20 anys que és deshabitada i creen el Casal de Joves Popular La Traüna

Redacció
29 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:29h
Casa Ocupada del carrer Anselm Clavé de Santa Maria de Palautordera.
Casa Ocupada del carrer Anselm Clavé de Santa Maria de Palautordera. | Jordi Purtí

Casa Ocupada del carrer Anselm Clavé de Santa Maria de Palautordera. Foto: Jordi Purtí


"Arran Baix Montseny hem alliberat l'immoble al carrer Anselm Clavé amb cantonada amb el carrer Antoni Gaudí de Santa Maria de Palautordera que portava més de 20 anys buit per tal de crear el Casal de Joves Popular La Traüna", així és com comença el text d'un comunicat que han fet públic a través de les xarxes socials per justificar la seva acció.
 

Expliquen que fa temps que observen que el jovent de Palau es desarrela inevitablement del poble. Afegeixen que ha assumit com a qüotidià que a Palau no hi ha hagut ni hi haurà lloc pel jovent, "entenent com una qüestió natural haver de marxar a relacionar-se socialment als pobles veïns, com Sant Esteve o Sant Celoni, o a les grans ciutats com Barcelona o Girona".

 

Segons aquesta organització la manca d'espais ha provocat que diversos grups de joves hagin convertit espais com la Biblioteca Municipal, la Plaça de la Vila o els Parcs en els únics punts de trobada. A les fosques, passant fred i sense cap equipament ni facilitat per tal dels governs municipals que s'han anat alternant a Palau.
 

Per això que creuen que la única manera de revertir aquesta situació, d'aconseguir una millora qualitativa de la situació del jovent i conseqüentment de la seva organització i mobilització, és dotar el poble d'un espai físic que es pugui fer propi i doni resposta a les seves diverses necessitats. "On el jovent, en la seva pluralitat, pugui desenvolupar, a través de la cooperació i la democràcia directa, totes les seves inquietutds, des de l'oci fins a la política". El comunicat conclou que La Traüna és del jovent del poble i al poble es queda.