Desestimada la comissió d'investigació per la condemna d'un policia local de Sant Antoni de Vilamajor

L'equip de govern considera que no s'han de fer judicis paral·lels i recorda que el procés judicial encara no s'ha tancat amb cap sentència ferma | en el ple extraordinari demanat per l'oposició ha quedat sobre la taula la seguretat a les urbanitzacions

Redacció
28 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:43h
Ple Sant Antoni de Vilamajor.
Ple Sant Antoni de Vilamajor. | Jordi Purtí

Ple Sant Antoni de Vilamajor. Foto: Jordi Purtí


L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha celebrat la sessió extraordinària demanada pels grups municipals de l'oposició PUSA i CANVI, per tractar temes relacionats amb la seguretat a les urbanitzacions i la creació d'una comissió d'investigació pels fets que han acabat amb la sentència condemnatòria d'un agent de la policia local per falsedat en document públic.

Pel que fa a la seguretat de les urbanitzacions que des de fa temps reivindica el Partit de les Urbanitzacions de Sant Antoni (PUSA) va quedar sobre la taula ja que des de l'equip de govern, format per CiU i ERC, es va considerar que el partit que ho proposava no va aportar cap proposta concreta que fos susceptible d'aplicar. En qualsevol cas si que es comprometen a estudiar la documentació i propostes que es puguin fer arribar per millorar la seguretat, i que aquestes seran traslladades als comandaments de la policia per a la seva corresponent valoració. 

La resposta no ha acabat d'agradar a PUSA que recorda que es van preparar el ple de manera molt involucrada amb moltes reunions amb els mossos d'esquadra i amb informacions publicades a la premsa. Pels regidors de PUSA la sensació després del ple és "de falta de respecte cap als partits de l'oposició i els seus votants".

No als judicis paral·lels

Pel que fa a la proposta de la Candidatura per Vilamajor (CANVI), on es proposava "la creació d’una comissió d’investigació pels fets que han acabat amb la sentència condemnatòria d'un agent de la Policia Local per falsedat en document públic", es va desestimar amb els vots contraris de l'equip de govern i els vots favorables dels grups a l'oposició.
 

Des de l’equip de govern "no creiem convenient fer judicis paral·lels, entre el poder judicial i el poder polític" va dir l'alcaldessa Maria Lluïsa Berdala qui també va recordar que "el procés judicial encara està viu, pendent de resoldre’s el recurs de cassació". Des de l'equip de govern, també s'ha argumentat que la petició formulada per CANVI, no detalla quines actuacions hauria de portar a terme l’esmentada comissió d'investigació i quins n'haurien de ser els responsables polítics o administratius.
 

En qualsevol cas, l'alcaldessa Maria Lluïsa Berdala, ha explicat que un cop hagi acabat el procés judicial i es dicti una sentència ferma, si s'escau, es podria reconsiderar aquesta decisió.