Un camí per l'Asier, 3.000 quilòmetres solidaris de Roma a Santiago

Albert Palacio, veí de Gualba, farà aquest trajecte per buscar recursos per a la investigació d'un càncer infantil que pateix l'Asier

Redacció
10 de desembre del 2015
Actualitzat el 06 de maig del 2017 a les 16:53h
Participants a la caminada de Gualba per l'Asier.
Participants a la caminada de Gualba per l'Asier. | Albert Palacio

Albert Palacio Sagrera, veí de Gualba i mosso d'esquadra a la comissaria de Granollers, impulsa el projecte "Un camí per l'Asier. Passos solidaris contra el tumor cerebral difús". La iniciativa ha sorgit des del moment que va saber que a l'Asier, el fill d'una companya de feina de la comissaria de Manresa li havien diagnosticat un tumor cerebral que es coneix amb el nom de Glioma Pontino Intrínsec Difús (DIPG), un tipus de càncer que es manifesta en la majoria de les vegades en nens d'edats compreses entre els cinc i els nou anys i del qual cada any n'apareixen uns 300 casos a tot el món. A l’Estat espanyol només s'investiga a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Per ajudar l'Asier, Albert Palacio ha decidit cobrir els tres mil quilòmetres que separen Roma de Santiago de Compostela perquè considera que és una manera de cridar l'atenció a la gent, les empreses i les institucions, a més de ser un camí molt especial. Per tant, tal com explica del que es tracta és vendre els quilòmetres. "Busco aportacions econòmiques d'empreses, particulars i establiments partint del preu de 0,01 cèntims el quilòmetre, 30 euros l'aportació mínima i a partir d'aquí qualsevol ajuda és poca, però molt vàlida", recalca Albert Palacio.

La previsió és sortir de Roma el dia 1 de març de 2016 i fer el trajecte entre 90 i 100 dies, amb la finalitat d'evitar l'hivern. Albert Palacio ja està acostumat a caminar, no en va ha fet catorze vegades el camí de Santiago des de diversos punts i ara ja ha començat el pla de preparació per aquest repte que s'ha proposat i una setmana abans de marxar cap a Roma és possible que culmini la seva preparació caminant des de Sant Jean de Luz, a França, fins a Pamplona. També diu que ha trobat molta complicitat en els seus companys de feina.

Per divulgar el projecte ha obert una pàgina de facebook, Un camí per l'Asier, i aviat hi haurà informació en el blog implica-t.org de l'Obra Social de l'Hospital de Sant Joan de Déu. També s’ha dissenyat una samarreta que es ven al preu de 10 euros i els diners que es recaptin, una part es destinarà a la investigació del tumor cerebral i, per l’altra, a pagar els medicaments i una dieta especial per l'Asier. Mentre faci el camí també anirà explicant-lo a través del facebook i un blog que obrirà properament.

En aquests darrers dies també s’han fet activitats solidàries en aquest sentit, un campionat de pàdel a Llinars del Vallès i una caminada a Gualba.
 

Participants al torneig de pàdel solidari de Llinars del Vallès. Foto: Albert Palacio