Estels, esglésies i esglesioles del Montnegre i el Corredor

Mariano Pagès ha fet un treball fotogràfic on recull l'arquitectura religiosa del Parc, fent un recorregut nocturn per 14 termes municipals entre les comarques del Maresme, el Vallès Oriental i la Selva.

Redacció
09 de desembre del 2015
Actualitzat a les 17:41h
Una de les ermites fotografiades.
Una de les ermites fotografiades. | Mariano pagès


El fotògraf de Santa Maria de Palautordera, Mariano Pagès, ha editat un nou treball fotogràfic que ja ha vist la llum pública. Es tracta, com ja va fer amb el Montseny, d'un recull de l'arquitectura religiosa del Parc del Montnegre i el Corredor, fent un recorregut nocturn per catorze termes municipals entre les comarques del Maresme, el Vallès Oriental i la Selva. Aquest vespre el presenta a la sala de plens de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera.

Tal com explica el propi autor, es tracta d’una obra estètica i visual, on el patrimoni és el protagonista i els estels el fil conductor. Totes les fotografies s’han realitzat durant la nit, sovint en condicions de foscor total. En ocasions, ha demanat als ajuntaments que apaguin els llums de carrer per tal de generar "la desitjada situació de foscor total".

Durant el temps que es realitza la fotografia, il·lumina l'edifici amb llanterna, cops de flash o espelmes segons cada cas. Mentrestant, la rotació del planeta es manifesta deixant l'empremta que inscriuen els estels sobre el sensor de la càmera. "M’interessa ressaltar que les imatges no són fotomuntatges", matisa el fotògraf.