Sant Antoni de Vilamajor homenatjarà els tres exregidors assassinats pel franquisme

Es tracta d'un acte de memòria històrica en records de Joan Pou Genís, Antoni Illa Sala i Esteve Riera Casanovas, proposat pel grup municipal CanVi

Redacció
07 de desembre del 2015
Actualitzat a les 17:59h
Raül Valentí, regidor de CanVi.
Raül Valentí, regidor de CanVi. | Jordi Purtí

Raül Valentí, regidor de CanVi. Foto: Jordi Purtí

Demà dimarts 8 de desembre Sant Antoni de Vilamajor farà un acte de Memòria Històrica pels represaliats pel franquisme, tal com es va acordar en el darrer ple municipal celebrat el 26 de novembre en aprovar-se per unanimitat la moció presentada pel grup municipal CanVi (Candidatura Vilamajor).

L'acte tindrà lloc a les 12 del migdia al Patronat i la proposta inclou commemorar i recordar l’assassinat del President Companys i dels ex­regidors de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, Joan Pou Genís (2 de juliol de 1940), Antoni Illa Sala (3 de desembre de 1940) i Esteve Riera Casanovas (14 de febrer de 1942).  Tots tres varen ser ajusticiats pel simple fet d’haver estat regidors de l'Ajuntament formant part d’un partit democràtic, i alhora, tots tres, ara com ara segueixen tenint la sentència en vigor, de fet, com la resta dels jutjats.

També que s'instal·li a El Patronat com a espai emblemàtic de la història del poble i estretament vinculat als regidors assassinats, una placa que recordi aquests fets. A més de nomenar en aquest mateix acte de demà fills predilectes a títol pòstum de Sant Antoni als tres regidors assassinats.