Núria Picas presenta a Sant Celoni el llibre «Córrer per ser lliure»

La campiona de l'Ultra Trail World Tour ha fet una presentació distesa organitzada pels Montseny Maasais i la llibreria Els Quatre Gats que va tenir un inici d'emoció i record per Xavi Novell

Redacció
03 de desembre del 2015
Actualitzat a les 18:38h
Núria Picas a Sant Celoni.
Núria Picas a Sant Celoni. | Jordi Purtí

Núria Picas a Sant Celoni. Foto: Jordi Purtí


La visita de Núria Picas a La Clau de Sant Celoni aquest dimecrtes 2 de desembre al vespre va causar molta expectació, no en va no cada dia es té l'oportunitat de poder parlar de cara a cara amb una campiona del món d'ultra Trails amb una projecció meteòrica. L'any 2011 va guanyar el seu primer ultra trail, la Cavalls del Vent i l'octubre del 2012 es va proclamar campiona de la Copa del Món d'ultra trails i va acabar la temporada del 2014 com a campiona de l'Ultra Trail World Tour, el circuit mundial on figuren les deu carreres de muntanya de llarga distància més prestigioses dels cinc continents.

Núria Picas va ser a Sant Celoni per presentar el seu llibre Córrer per ser lliure, un llibre amb pròleg de Kilian Jornet, escrit en primera persona, ple de moments intensos i emocionants que narra el seu recorregut esportiu a partir d'una filosofia de vida basada en la mentalitat positiva i la força de voluntat. Picas, que va respondre de manera distesa un munt de preguntes del públic sobre mètodes d'entrenament, alimentació, curses preferides, les més dures, els espònsors, projectes de futur... també va recordar un parell de frases que ha plasmat en el llibre sobre els seus límits. Diu que té dues respostes quan li pregunten. Una de políticament correcta "el meu límit arribarà el dia que deixi de gaudir". La segona, potser la més punyetera, "Nena, el teu límit és el peu esquerre. Ho saps perfectament".

Una presentació distesa sense cap guió prefixat organitzada pels Montseny Maasais i la llibreria Els Quatre Gats que va tenir un inici d'emoció i record per Xavi Novell. "Avui em sento més Maasai", va dir Núria Picas. Aquestes són les paraules que va dir Xavi Manso, just abans de passar un video d'imatges de l'inoblidable Maasai.

"Tant de bo, cap de nosaltres, estigués aquí.
Tant de bo, tot això, no estigués passant.
Tant de bo, tot el que hem fet, el que fem i, el que farem, no ho fèssim.
Però per això ens vam crear els Maasais: per mantenir viu el llegat que ens van deixar.
I, com que tot, ha esdevingut tan ràpidament, ara us proposem 5' d'aturar-nos, 5' de recordar d'on venim, les nostres arrels, 5' de Maasai en estat pur...
Disfrute'm-ho!"


 
Arxivat a