Sant Celoni acull, un grup d'atenció als refugiats per conflictes bèl·lics

Enric Morist, coordinador d'emergències de Creu Roja Catalunya, relata la situació de trànsit al centre d'Europa, de les persones refugiades i la previsió de dispositius d'acollida a Catalunya.

Redacció
26 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:02h
Enric Morist explica la situació del trànsit dels refugiats al centre d'Europa.
Enric Morist explica la situació del trànsit dels refugiats al centre d'Europa. | Aj. Sant Celoni

Enric Morist explica la situació del trànsit dels refugiats al centre d'Europa. Foto: Aj. Sant Celoni


El grup de treball Sant Celoni acull, constituït per atendre l'arribada al municipi de persones refugiades de conflictes bèl·lics, es va presentar en públic divendres passat en el marc d'una jornada que va tenir lloc a la Sala Bernat Martorell.

La regidora de Comunitat, Magalí Miracle, va introduir l'acte fent reflexió sobre les migracions forçades per la manca d'equitat al món, afirmant que són una "realitat contundent i tossuda que no s'està abordant amb la rellevància essencial que requereix". En aquest sentit va afirmar que "estem davant d'una etapa transcendent en la qual s'ha de decidir si s'opta per un model tendent al progressiu equilibri nord-sud, o bé ens aboquem al model fonamentat en les fronteres bloquejades i els conflictes bèl·lics sense solució de continuïtat".

La jornada va continuar amb les intervencions d'Enric Morist, coordinador d'emergències de Creu Roja Catalunya, que va relatar la situació de trànsit al centre d'Europa, de les persones refugiades i la previsió de dispositius d'acollida a Catalunya.

Josep Sagarra, secretari del Fons Català de Cooperació, va intervenir a continuació explicant, entre altres aspectes, la missió d'aquesta entitat i el suport que dona a les ONG que treballen sobre el terreny per atendre el trànsit de refugiades.

Finalment, Gerard Carot, membre de Sant Celoni acull, va explicar que el grup el configuren persones a títol individual, representants de diverses entitats així com de l'Ajuntament i que Sant Celoni s'ha mobilitzat activament i ho està fent recollint l'esperit de molta gent sensible i mitjançant la fórmula de grup de treball, fonamentat en la combinació rica en perfils i matisos: "el fruit és un model equilibrat, allunyat de l'assistencialisme i ferm en la convicció que el millor camí és facilitar la màxima autonomia a la gent que arriba per tal que pugui desenvolupar un projecte vital lliure i compromès alhora". Carot va aprofitar per convidar a tothom que vulgui prendre part del procés a incorporar-s'hi.
 
Arxivat a