L'Observatori Meteorològic d'Arbúcies estrena nou web i càmera en temps real

L'estació funciona des del 2010 i des de llavors ha recollit més de 300.000 registres del municipi

Redacció
24 de novembre del 2015
Actualitzat a les 17:08h
Observatori Meteorològic Municipal d'Arbúcies.
Observatori Meteorològic Municipal d'Arbúcies. | Aj. Arbúcies

Observatori Meteorològic Municipal d'Arbúcies. Foto: Aj. Arbúcies


L’Observatori Meteorològic Municipal ha estrenat nova pàgina web i una càmera que facilita imatges en temps real d'una panoràmica de la vila amb la informació meteorològica sobre impresa, així com també un compte de Twitter.
 
Les característiques d’aquest nou web són un disseny més minimalista i modern, ofereix una visualització adaptada als dispositius mòbils i, també permet la integració dels nous serveis i millora de la seguretat i rendiment del motor web. Una renovació que millora l'experiència de l'usuari.
 
La càmera web és un dels principals atractius d’aquesta renovació, ja que ara es pot veure una imatge del municipi en què s'hi poden apreciar les Agudes i el campanar al fons amb el poble al centre de la fotografia i les dades meteorològiques sobreimpreses. Una fotografia que es va actualitzant cada 10 minuts i que des del mateix web es poden consultar les imatges de les últimes 24 hores.
 
I l'última novetat pel que fa a la tecnologia, és el compte a la xarxa social Twitter que publica automàticament la informació meteorològica que recull l'estació cada hora. Dades que també s'han integrat al nou web i que es poden consultar. Així com també totes les dades que s’han anat recollint des que es va posar en funcionament l'1 de gener del 2010. En aquest cas, cal destacar la col·laboració del portal Meteo Arbúcies, que ha proporcionat la informació en les ocasions en què s'havien perdut les dades de l'observatori municipal a causa d’algun problema amb l’estació.
 
Recentment també s'ha canviat el pluviòmetre, segons informa l’arbucienc Xavier Soler, biògraf i treballador del Servei Meteorològic de Catalunya des de fa 14 anys i voluntari de l’Observatori, que s'ocupa de fer el manteniment dels sensors de l'estació i revisa la coherència de les dades. Soler explica que el pluviòmetre que s'ha instal·lat ara compleix en quasi el 100 per cent les condicions establertes per una estació meteorològica oficial. A banda d'aquest canvi, també es van renovar els sensors ajustant el panell de la direcció del vent i el termòmetre a l’alçada correcte.
 
L’Observatori Meteorològic Municipal està situat a la terrassa de l’Institut Montsoriu, que sempre ha col·laborat amb el projecte que va néixer a finals del 2008 gràcies a la iniciativa de l’Ajuntament i Soler, que tenia '’interès en instal·lar una estació en un indret en què no n'hi hagués cap d'oficial (en aquells moments n’hi havia al Turó de l'Home i a Viladrau). Va ser al llarg del 2009 que es va posar en marxa i, després, d'un any en proves, al gener del 2010 es van començar a recollir les dades fins a l'actualitat que compta amb més de 300.000 registres. Des de llavors, al web s'hi pot trobar la informació tècnica de l'estació, consultar les dades meteorològiques (temperatura, humitat, velocitat i direcció del vent i pluja) des del 2010 fins les actuals que s’actualitzen cada 10 minuts, les hores reals de sortida i posta de sol i una predicció del temps a Arbúcies en les properes hores i dies (servei ofert pel Servei Meteorològic de Catalunya).
 
 
Arxivat a