El Baix Montseny s'estructura per seguir avançant en el fet comarcal

Una quarentena de representants polítics de la zona han acordat coordinar-se de manera ordenada per no dependre tant de la necessitat del moment

Redacció
21 de novembre del 2015
Actualitzat el 22 de novembre a les 14:39h
Alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores del Baix Montseny en la jornada de treball de Can Putxet.
Alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores del Baix Montseny en la jornada de treball de Can Putxet. | Jordi Purtí

Un dels grups de treball de la jornada d'avui. Foto: Aj. Sant Celoni

Crear una mínima estructura de funcionament que permeti tenir trobades periòdiques entre tots els municipis del Baix Montseny i seguir avançant en els interessos que preocupen als veïns i veïnes d’aquesta comarca natural és una de les conclusions més importants a què s’ha arribat en la 3a Jornada de treball d’alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores del Baix Montseny que ha tingut lloc aquest dissabte a Can Putxet, indret ubicat entre Sant Celoni i Fogars de Montclús, i a la qual hi ha participat una quarantena de polítics en representació de deu municipis de la zona com Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Llinars del Vallès, Breda, Campins, Sant Pere de Vilamajor, Riells i Viabrea, Vallgorguina, Sant Esteve de Palautordera i Gualba.

Els municipis del Baix Montseny des de fa temps ja treballen conjuntament diferents àmbits relacionats amb els aspectes social, habitatge, cultura, ensenyament o transport, entre d'altres, i en la jornada d’avui s’ha posat sobre la taula la necessitat d'estar coordinats i no funcionar tant per la necessitat de cada moment.

En aquest sentit, l'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, ha explicat que el que cal ara és bastir una estructura que permeti posar en valor tot el treball col·laboratiu que ja s'està fent i el que es pot arribar a fer i, d'aquesta manera plantejar els objectius de la comarca de manera estructurada i ordenada. Deulofeu insisteix en què cal més debat polític entre els alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores i, per això, s'han emplaçat a fer una nova jornada de treball d'aquí a dos o tres mesos.
 

El Baix Montseny s'estructura. Foto: Aj. Sant Celoni



El Baix Montseny és una comarca natural peculiar ja que dels disset municipis que la configuren dotze pertanyen actualment a la comarca del Vallès Oriental i els altres cinc a la comarca de la Selva. Però aquesta realitat d'avui no és un problema, sinó una oportunitat.

L'alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot, en aquest sentit ha dit a BaixMontseny.info que reconeix que la banda gironina és minoritària però són una realitat històrica que ja treballen conjuntament en molts aspectes i, per això, el Baix Montseny sense els municipis selvatans no tindria raó de ser. Bagot, per altra banda diu que el que cal ara es seguir treballant en nous serveis conjunts, anar-los incrementant i si es dóna el cas "arribarà el moment que caldrà plantejar-se la viabilitat de constituir a nivell jurídic una nova comarca, si és que les comarques encara existeixen".

En la jornada d’avui els polítics del Baix Montseny han comptat amb l’assessorament de Dionís Guiteras, president del recentment constituït Consell Comarcal del Moianès i el diputat al Parlament de Catalunya, David Bonvehí, que han assessorat en aspectes procedimentals de tipus jurídic, polítics i executius.
 

Alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores del Baix Montseny en la jornada de treball de Can Putxet. Foto: Jordi Purtí