El festival de música del Baix Montseny La Fàbrica de Lied fa cinc anys

Per aquesta tardor ha programat sis concerts que començaran demà a Campins amb el viatge d’hivern, Winterrreise, de Franz Schubert

Redacció
19 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:04h
Un concert anterior de La Fàbrica de Lied.
Un concert anterior de La Fàbrica de Lied. | LFDL

Un concert anterior de La Fàbrica de Lied. Foto: LFDL


La Fàbrica de Lied celebra enguany el cinquè aniversari i, per primera vegada en tot aquest temps del festival de música, el departament de Cultura de la Generalitat i cinc ajuntaments del Baix Montseny: Sant Celoni, Campins, Arbúcies, Breda i Santa Maria de Palautordera fan una aposta clara per la cultura alemanya i catalana programant el V en Franz, en Robert i en Johannesa són del Montseny.
 

El cinquè festival de música de tardor del Baix Montseny  tindrà com a protagonistes: Enric Casasses, Alfred Rodríguez Picó, Francisco Poyato, Viviana Salisi, Josep Ferrer, el Cor de Cambra de Palautordera i molts altres intèrprets. Com sempre el festival fa propostes culinàries que en l’edició d’enguany hi participaran cinc restaurants de la comarca: Maria Rosa, Xeflis, La Trona, Fonda Montseny i La Parra, per anar a sopar després dels recitals.
 

El festival comença demà divendres 20 de novembre a Campins amb el viatge d’hivern, Winterrreise, de Franz Schubert a l'església de Campins a les vuit del vespre, amb Josep Ferrer (baix) i les explicacions de l'home del temps Alfred Rodríguez Picó que donaran el tret de sortida a sis concerts que omplen de cançons el Baix Montseny i difonen la cançó en alemany.
 

​Diumenge a Arbúcies al Teatre la Llar de Jubilats amb un programa Wagner-Faust el Cor de Cambra de Palautordera, tres solistes i el traductor de Faust al català​, Jaume Ortalà, ​interpretaran aquest compositor i a d'altres de Lied català com Manuel Blancafort o Enric ​Morera.
 

El 27 de novembre el Festival torna a Campins amb el Romanticisme Lluminós interpretat per Charo Tris (sopano), Marta Planella (mezzosoprano), Idoia Rodríguez (piano) i Claudio Suzin (piano).
 

El 29 de novembre farà aturada a Santa Maria de Palautordera, a l’Esplai i només pels socis de l’entitat. Marta Casals (soprano) i Esther Pinyol (arpa) donaran contingut al concert Del cel, de l’arpa.
 

A Breda hi haurà concert el 13 de desembre La noia maca del molí, de Franz Shubert, interpretat per Enric Casasses, poeta i traductor; Jordi Mas (tenor) i Francisco Poyato (piano).
 

El pessebre de Joan Amades fet música, tancarà el festival itinerant a Sant Celoni, a la Rectoria Vella amb Núria Vinyals (soprano), Olga Benito (arpa) i Albert Dresaire (pessebrista).