CiU d'Arbúcies denuncia l'augment dels impostos municipals

El portaveu del grup municipal considera que la puja del 14 per cent de les escombraries i el 8 per cent de l'IBI demostra "falta absoluta de sensibilitat social"

Redacció
17 de novembre del 2015
Actualitzat a les 9:14h
Ple de l'Ajuntament d'Arbúcies.
Ple de l'Ajuntament d'Arbúcies. | Aj. Arbúcies

Ple de l'Ajuntament d'Arbúcies. Foto: Aj. Arbúcies


El grup municipal de Convergència i Unió d'Arbúcies ha votat en contra de les ordenances fiscals de l'any 2016 ja que al seu entendre suposen un important augment per a l'any vinent. Segons CiU es tracta d'una puja desmesurada com el 14 per cent de la taxa d'escombraries i el 8 per cent de l'IBI. Per això, aquest grup municipal ha demanat la congelació de les taxes i els impostos municipals per a l'any 2016.

El portaveu de CiU a l'Ajuntament d'Arbúcies, Quim Bohils, afirma que "són augments que afecten a la pràctica totalitat de la població i són clarament desmesurats davant la situació econòmica que viu el municipi. Uns augments que demostren un clar afany recaptatori".

Bohils considera paradoxal que les escombraries l'any vinent costin un 14 per cent més "quan l'any anterior es va adjudicar el concurs de recollida d'escombraries a una empresa que costa un 10 per cent menys que no pas l'antiga concessionària". Pel portaveu és una demostració fefaent que és un augment injustificat.

Les crítiques del grup municipal de CoI també se centren en el fet que l'encariment de les taxes i impostos a Arbúcies arriben pocs mesos després de les eleccions municipals "quan l'equip de govern havia fet gala de congelar les taxes municipals". Quim Bohils ha acabat lamentant que altres taxes populars com els abonaments a les piscines municipals o a molts dels cursos esportius organitzats per l'Ajuntament també s'apugin considerablement.
Arxivat a