Preacord entre patronal i sindicats per flexibilitzar la jornada laboral

El document també inclou un compromís i eines per reduir la diferència salarial entre homes i dones | També es fixa que els increments laborals s’hauran d’establir d'acord amb la productivitat

Nació Digital
13 de novembre del 2015
Actualitzat a les 11:08h
La patronal Foment del Treball i els sindicats UGT i CCOO de Catalunya han arribat a un preacord sobre el pacte interprofessional de Catalunya. El document definitiu es podria signar la setmana vinent. L’esborrany, amb data del 6 de novembre, posa èmfasi en la necessitat de regular la demanda de flexibilitat laboral per part de les empreses per assolir un nou model econòmic de “competitivitat responsable i sostenible”. El text també reconeix la “necessitat” dels treballadors de major formació professional per accedir a tenir més “seguretat laboral". 

El preacord assenyala que el concepte de flexibilitat va més enllà de la gestió del temps de treball i incorpora altres elements com la contractació i l’ocupació, la mobilitat i la polivalència i les modificacions de les condicions de treball. 

D'altra banda, també es fixa que els increments laborals s’hauran d’establir d'acord amb la productivitat i no amb la inflació com havia passat anteriorment. Per això, s’inclou un apartat que preveu “una retribució o compensació a les persones treballadores per innovació o invenció”.

Per primera vegada, el preacord també contempla un compromís i eines per reduir la diferència salarial entre homes i dones, i adaptar la jornada laboral en funció de les recomanacions de la Comissió per a la Racionalització dels Horaris.