Boi Ruiz felicita a un policia d’Arbúcies

L’agent va salvar la vida a un nen que s’havia empassat una bala i va aplicar-li la maniobra de Heimlich

Redacció
12 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:08h
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha volgut agrair la tasca realitzada per un agent de la Policia Local d'Arbúcies, després que salvés la vida a un infant a la sortida de l'escola. Ruiz ha fet arribar una carta a l'alcalde del municipi, Pere Garriga, en què felicitat l'agent i la professionalitat d'aquest cos de policia.
 
Els fets es remunten fa unes setmanes, quan a la sortida de l’escola Dr. Carulla un nen es va empassar una bola i es va començar a ofegar. Un grup de nens va avisar al policia local que estava controlant el trànsit perquè atengués l'infant. Quan l'agent va arribar al lloc dels fets, el menor tenia moltes dificultats per respirar. Llavors, el policia el va agafar i li va aplicar la maniobra de Hemimlich, que consisteix en col·locar els braços a l’esquena i fer pressió amb força sota les costelles.
 
El nen no va reaccionar el primer cop, però la insistència del policia va aconseguir que finalment expulsés la bola i acabés recuperant la respiració. Tot seguit, va ser trasllat per l'agent fins al Centre d'Atenció Primària, a pocs metres d'on van ocórrer els fets.
 
L'acció ràpida i contundent del policia va salvar la vida al menor. I és per això que el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha enviat una carta a l'alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, en la qual felicita per "l'excel·lència dels professionals de la policia local" i demana que comuniqui a l'agent implicat "el meu agraïment més sincer per la seva actuació que va salvar una criatura de set anys". Ruiz a la carta també assenyala que "la policia no només serveix per sancionar, sinó també per vetllar per la vida de les persones mitjançant tasques d'un gran valor".
 
Per últim, el conseller de Salut reconeix també la professionalitat dels agents d'Arbúcies perquè "per fer aquesta tasca cal una bona formació i molta motivació" i conclou que "per tot això, teniu el meu reconeixement i la meva felicitació".
 
 
Arxivat a