Correfoc a Sant Celoni. Foto: Jordi Purtí


Aquest dissabte 7 de novembre, a les 6 de la tarda a Can Ramis s’inaugura l’exposició dels 25 anys dels Diables de Sant Celoni, després, a 2/4 de 8 del vespre, tindrà lloc el Correfoc 25è aniversari. Tornem als orígens amb la colla de Diables de Sant Celoni. Cal tenir present que s’ha canviat el recorregut i el punt de trobada dels diables i timbalers serà a la plaça de l’Església. El correfoc començarà al carrer Campins, cantonada Abat Oliba, i continuarà pels carrers següents: Campins, Ramis, Santa Fe i plaça del Bestiar.
 

Es recorda que és molt important que el veïnat i els comerciants dels carrers per on transcorre el correfoc, prenguin mesures per evitar possibles danys materials: Protegir  els vidres dels baixos dels edificis (amb fustes, cartró…), plegar tendals, tancar les finestres.enretirar el material combustible quehi hagi col·locat, aparcar els vehicles fora de l’itinerari i no tirar mai aigua sobre els diables que porten foc (la pólvora pot ser aleshores, imprevisible).
 

Qui hi vulgui participar cal que es protegeixi el cap, portar roba de cotó de màniga/camal llarg i coll tancat, un mocador pel fum i el calçat adequat. Recordar també, que no és aconsellable que els infants se situïn a les primeres línies, molt a prop del foc i que, sempre, cal adoptar una actitud correcte amb els Diables.
 

Saber més del Diables de Sant Celoni