Rebrot Teatre intensifica la posada en escena de «Noies de Calendari»

Les entrades es poden comprar dissabte 7 i diumenge 8 de novembre a la Fira d’Artesania de les Festes de Sant Martí a Sant Celoni

Redacció
04 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:57h
Noies de Calendari.
Noies de Calendari. | Masdeu fotògrafs

Noies de Calendari. Foto: Masdeu fotògrafs


Rebrot Teatre estrena l’obra de Noies de Calendari el proper dissabte 14 i diumenge 15 de novembre al Teatre Municipal Ateneu de Sant Celoni. Les dones del Rebrot tal i com mostraran durant l’obra, també han decidit dur a terme un calendari benèfic, on posen nues per recaptar diners per la lluita contra el càncer. Aquest fet ha donat peu a una gran acollida per part de tot el públic expectant, per veure-les en acció a dalt de l’escenari.

La versió teatral està basada en la història real d’un grup de dones angleses que formen part de l’Institut de la Dona i decideixen portar a terme la realització d’un calendari benèfic, on les membres posen nues amb la intenció de recaptar diners i destinar-los a la compra d’un sofà per la sala d’espera de l’hospital, on mor el marit d’una d’elles, malalt de càncer.

Malauradament, avui en dia és una història molt real per a la majoria de nosaltres, una malaltia comuna patida per algun familiar i/o conegut. Gloria Trunas, coprotagonista de l’obra i Miss Novembre, explica que "per ella li va ser molt fàcil involucrar-se en aquesta obra. Un argument que es va agafar molt seriosament quan se li van proposar de fer el paper d’Annie (dona del marit malalt de càncer)". En aquest sentit diu que "moltes de les frases li recorden vivències que ella ha viscut". Trunas va patir també un càncer ja farà cinc anys, del qual està recuperada, i confessa que "el fet de participar en aquesta obra i prendre part en el calendari, li ha estat un procés molt positiu".  

La venda del calendari on apareixen nues ha causat molt de rebombori, explica la presidenta del Rebrot Teatre, Helena Novell (Miss Març): "No hi ha dia que no et parin pel poble i et felicitin pel calendari". Marta Perdigó (Miss Octubre) comenta que "és molt gratificant haver fet aquest calendari, no només pel resultat on les imatges han quedat perfectes, amb la col·laboració dels professionals Masdeu fotògrafs, sinó pel significat de col·laborar per una bona causa, com és la investigació per la lluita contra el càncer".
Un repte que al principi els hi va sembla molt difícil, s’ha convertit en un procés molt simple, on s’ha assolit l’objectiu final sense importar les opinions de tercers. Tot i que sempre han sigut de felicitacions i compliments.

Intensificant per l'estrena

Les actrius estan vivint intensament els últims dies abans de l’estrena amb tot el que ha causat la repercussió del calendari. Els espectadors estan impacients per veure en directe una història que s’ha fet ressò arreu dels mitjans i del boca-boca dels ciutadans. Les entrades es poden comprar dissabte 7 i diumenge 8 de novembre a la Fira d’Artesania de les Festes de Sant Martí a Sant Celoni davant de la plaça de l’Església, trucant per telèfon 608 63 88 82 del 2 al 13 de novembre d'11 del matí a 1 del migdia i de 5 a 7 de la tarda, i a les taquilles del teatre mitja hora abans de l’espectacle.

Els calendaris a benefici de l’Associació Contra el Càncer de Catalunya es poden aconseguir als punts de venda: Ferreteria Gurri, Can Bilbeny, Llanes Montse Bilbeny, El Llamí, Masdeu Fotògrafs, L’Estanc Baix Montseny (Av. de la Pau), Llibreria papereria 6x3, Francesc Perruquer, El Trèvol, Ricard Altés Decor, Finques Sant Celoni i ISICeloni Institut de Salut Integral.

Noies de Calendari, una demostració fefaent de com, d’un drama personal, se’n pot extreure un registre de comèdia, un espectacle que et fa sentir millor amb la vida de com et senties abans d’entrar al teatre. Només dos dies de funció al Teatre Municipal Ateneu de Sant Celoni, dissabte 14 de novembre a les 8 del vespre i diumenge 15 de novembre a les 6 de la tarda. Una obra de Tim Firth, dirigida per Maria Marsol i direcció tècnica per Jordi Clopés. Interpretada per Marta Albert, Pilar Martí, Martina Muntasell, Enriqueta Nicolau, Helena Novell, Marta Perdigó, Glòria Trunas, Teresa Deulofeu, Carme Rodríguez, Sara Torras, Albert Tallet, Xavier Vulart, Joaquim Motger i Sergi Àngel. 
 
Arxivat a