El Montseny decidirà els campions de les Skyrunning National Series

El dissabte es disputa la vertical de la Sitja del Llop on totes les opcions estan obertes | La Marató del Montseny, el diumenge, serà el plat fort amb quasi mil corredors inscrits

Redacció
04 de novembre del 2015
Actualitzat el 05 de novembre a les 15:42h
Participants de la Marató del Montseny 2014.
Participants de la Marató del Montseny 2014. | Jordi Purtí

Participants de la Marató del Montseny 2014. Foto: Jordi Purtí


Sant Esteve de Palautordera acollirà el 8 de novembre la cinquena edició de la Marató del Montseny, amb quasi 1.000 corredors disposats a coronar Les Agudes i el Turó de l'Home. La lluita per aconseguir les primeres posicions serà vibrant ja que diversos corredors opten a les Sky Series. La Marató presenta un cartell de luxe i entre d'altres cal destacar a Manuel Merillas, Jessed Hernandez, Dani Aguirre, Marc Carós o Manel Amor. I en categoria femenina la gran dominadora de les Sky Series Oihana Kortazar, tindrà unes quantes corredores trepitjant-li els talons com Gemma Arenas, Marta Molist, Paloma Lobera, Rosa Navarro o Azara García.

La cursa que es desenvolupa íntegrament pel Parc Natural del Montseny, espai protegit i reserva de la Biosfera de la UNESCO, amb un 85% del seu recorregut per corriol i un 15% restant per pista de terra. La disatància a recòrrer és de 42 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.700 metres amb sortida i arribada a la plaça Major de Sant Esteve de Palautordera. Aquesta és l'última prova de les Skyseries.
 
La Marató del Montseny passa pels llocs més emblemàtics del parc, com son el cim del Matagalls, Les Agudes i el Turó de l’Home, sostre de la cursa i del propi parc amb 1.705 metres d’altitud sobre el nivell del mar.


La Sitja del Llop

En el marc de la Marató del Montseny el dissabte es disputarà la cursa vertical La Sitja del Llop, amb una exigent pujada de 1.185 m en 6'6 Km amb sortida al poble de Montseny i final al Turó de l'Home. Aquesta modalitat es va obrint camí en l'esport de muntanya i compta ja amb més de 120 corredors inscrits. La lluita serà vibrant per aconseguir el títol en la categoria més explosiva del Skyrunning. La Vertical serà la sisena cursa puntuable per les Vertical Series i encara està tot obert tant en categoria masculina com femenina. Laura Orgué i Ferran Teixidó, actuals líders del certamen, no han confirmat la seva presència, i els focus estaran posats en Josep Viñas i Vanesa Ortega, que en cas de guanyar molt probablement es proclamarien campions de les Vertical Series. Altres corredors a tenir en compte seran Diego Camacho i Enric Galocha, Maria Beringues, Agustí Roc i Jessed Hernandez, entre d'altres.

Aquest any la Marató del Montseny col·labora amb la Marató de TV3, que destinarà la recaptació a la millora de malalties metabòliques (diebetis i obesitat). Es faran controls de glucosa als participants que ho demanin, i una marxa solidària de 10 quilòmetres una vegada hagi sortiti l'últim corredor.

Nació Muntanya serà al Montseny aquest cap de setmana i en farà un seguiment especial.