La llevantada deixarà pluges intenses i ratxes de vent de fins a 70 km/h

El temporal ja es deixa sentir a Tarragona i s’estendrà a la resta del país | S’esperen onades acumulacions de fins a 100 mm d'aigua i onades de més de 2,5 metres, puntualment de fins a 4 metres

Previsió de la precipitació acumulada total
Previsió de la precipitació acumulada total
Redacció
02 de novembre del 2015
L’extrem sud del país ja ha començat a notar aquest diumenge els efectes de la segona llevantada que Catalunya patirà aquesta tardor, el primer gran temporal de pluges generals i abundants de l’estació. Protecció Civil ha activat el pla Inuncat per les pluges intenses que cauran des d’avui i fins la matinada de dimarts, i que poden superar els 100 mm.
 

Evolució de la pluja prevista a les 01.00 hores de demà, a les 13.00 i a les 19.00 hores.


El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos corresponents per la previsió d’acumulació de pluja, vent i mala mar per als propers dos dies, i que afectaran d’entrada el sud del país per estendre’s a alguns punts de Barcelona, l’altiplà central o el pla de Lleida. Aquesta tarda es preveuen ratxes de vent que puguin arribar fins els 40 o els 50 quilòmetres per hora en les demarcacions de Tarragona i Terres de l’Ebre, amb onades de fins a 2 metres a la costa de Tarragona i de Barcelona.
 

Previsió del vent per demà al migdia.

 
De cara a dilluns, la previsió és que s’arribin als 80 mm, tot i que puntualment es podran arribar a superar els 100 mm en àrees com el centre i l’oest del país, així com a la vessant sud del Pirineu, on la cota de neu podria situar-se al voltant dels
2.500 metres.
 
El vent bufarà fort, arribant a ratxes de fins a 70 quilòmetres per hora. Pel que fa a l’estat del mar, s’anirà complicant, amb un vent moderat de llevant i xaloc que pot provocar onades de 2,5 metres fins els 4 metres.
 
 

Estat del mar previst per aquest dilluns.