Un terratrèmol de magnitud 4,3 sacseja el golf de Roses

Els sisme s'ha percebut clarament però sense causar danys personals | S'ha notat a les comarques gironines i barcelonines i, fins i tot, a la capital catalana | El telèfon d'emergències de Catalunya 112 ha rebut unes 200 trucades

Redacció
29 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:48h
Un terratrèmol de magnitud 4,3 a l'escala de Richter ha sacsejat aquesta matinada el golf de Roses, a la costa de l'Alt Empordà. Segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), l'epicentre del moviment s'ha produït al mar, a nou quilòmetres de profunditat. Inicialment s'havia quantificat de magnitud 3,9 –4,1 segons l'Institut Geogràfic Nacional espanyol- però en una actualització s'ha elevat a 4,3.

El sisme, que s'ha produït poc després de dos quarts de dues, ha estat "amplament percebut" tant a les comarques de Girona com a les de Barcelona –fins i tot a la capital catalana- però no consta cap tipus de dany ni material ni personal. Es tracta del sisme de major magnitud del segle XXI a Catalunya.

Entre el moment del sisme i les 6 de la matinada, aproximadament, s’han produït set rèpliques de menor intensitat, d’entre 1 i 1,5 graus, que ja s’han percebut només a prop de l’epicentre.

200 trucades al 112

A Roses i a l'Escala són els llocs on s'ha notat més el moviment. A l'Alt Empordà, testimonis asseguren que s'han mogut llits i estanteries. No obstant, els responsables de l'ICGC assenyalen que el fet que el terratrèmol s'hagi produït de matinada fa que s'hagi notat més.

El telèfon d'emergències de Catalunya 112 ha rebut unes 200 trucades relacionades amb el sisme de ciutadans que havien notat els seus efectes. La majoria d'avisos s'han rebut de Girona (75), Barcelona (41) i Roses (10) però també de l'Hospitalet de Llobregat (8), Castelló d'Empúries (8), Llançà (5), Palafrugell (4), L'Escala (4), Sant Pere Pescador (4) o Torroella de Montgrí (4).