Unes tres-centes persones es manifesten en defensa del Montseny

La marxa reivindicativa ha anat de Santa Maria a Sant Esteve de Palautordera amb el suport de més d'una vintena d'entitats ecologistes

per Redacció, 25 d'octubre de 2015 a les 13:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

Nova manifestació en defensa del territori al Baix Montseny Foto: Jordi Purtí


Prop d’unes tres-centes persones s’han manifestat aquest migdia fent una marxa reivindicativa entre els municipis de Santa Maria de Palautordera i Sant Esteve de Palautordera, en defensa del territori i protestar contra els projectes considerats especulatius al Parc Natural del Montseny.


En aquest sentit, la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny ha lliurat al Departament de Territori i Sostenibilitat un seguit d’al∙legacions i consideracions en relació a uns quants projectes que, des d’aquest mateix organisme, o bé des d’algun ajuntament i de la Diputació de Barcelona, s’estan promovent dins de l’espai protegit del Montseny.

Segons que ha manifestat Carles Lumeras, president de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, bàsicament són tres els projectes conflictius. La construcció d’un nou edifici al cim del turó de l’Home per part del Servei Meteorològic de Catalunya, el tema de la carretera que es vol construir entre les Illes i Sant Marçal i el projecte de la macrodepuradora a la Vall de Santa Fe.

La marxa reivindicativa que té el suport de vint-i-tres entitats mediambiental i ecologistes del Baix Montseny també ha rebut mostres de suport d’altres entitats  com ecologistes en acció, Depana i Seover life. Entre els manifestants també hi havia Benet Salellas, diputat de la CUP. La manifestació, a més ha causat talls de la circulació de la carretera que uneix santa maria de Palautordera amb sant esteve i, en conseqüència l’enllaç directe amb el Montseny.
 

Galeria de fotos

 

Participació