El suro català està recuperant el seu lloc al mercat

El Consorci Forestal de Catalunya confirma l’interès creixent de la indústria surera i vitivinícola pel suro de qualitat i de producció local

Redacció
24 d'octubre del 2015
Actualitzat el 25 d'octubre a les 10:08h

Inauguració de Quality Suber, a Santa Coloma de Farners, el juny de 2014. Foto: Arxiu.


L'excel·lent campanya de pela de suro d’enguany pot confirmar allò que el Consorci Forestal de Catalunya (CFC) està promovent des de fa anys: l’interès creixent de la indústria surera i vitivinícola pel suro català de qualitat.

Tot i que l’impacte de perforadors ha perjudicat de forma molt important el rendiment de les explotacions, aquest interès dels industrials en el tap de suro natural i de qualitat, així com les diferents iniciatives promogudes pel Consorci Forestal i el Departament d’Agricultura -amb el suport d’empreses de primer nivell del sector-, fan preveure canvis a nivell de mercat que es poden reflectir en una millora del preu del producte a mig termini.
 
La trajectòria i previsions de Quality Suber, empresa catalana que aviat pot esdevenir la primera agrupació de productors de suro a nivell estatal, confirma aquesta perspectiva. La campanya de pela de 2015 s'ha liquidat de manera satisfactòria i en uns terminis més curts als inicialment previstos.

Aquesta empresa ha liquidat les diferents qualitats de suro a preus de mercat, però ha estat gràcies a la valorització i classificació del suro que ha aconseguit incrementar el percentatge de suro de qualitat, fet pel qual el rendiment obtingut pels productors ha estat superior que en altres escenaris de comercialització.
 
Quality Suber està animant als propietaris forestals a invertir en la millora i posada en producció de les suredes, al mateix temps que confirma el seu interès en incrementar significativament el volum de compres per la millora en el preu que obté el productor gràcies al procés de classificació i valorització del producte que ha dut a terme l’empresa.