Competència multa Telefònica amb cinc milions d'euros

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència considera que la companyia va incomplir la normativa que estableix les bases pel lloguer majorista de les línies

per Redacció, 16 d'octubre de 2015 a les 18:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

 


La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha multat Telefònica amb cinc milions d'euros per incomplir la normativa que estableix les bases pel lloguer majorista de les línies . Els operadors afectats són BT, Vodafone i Jazztel. Segons la CNMC, la companyia aplicava sobrecostos no regulats, clàusules de permanència injustificades i terminis d'entrega superiors als estipulats.


Concretament, l'empresa hauria incomplert les resolucions de revisió de l'Oferta de Referència de Línies Llogades Terminals de Telefònica (ORLA) en la qual es regulaven les condicions de contractació entre l'octubre del 2010 i el febrer del 2015.

Els operadors lloguen aquestes línies a Telefònica per connectar les seves xarxes troncals amb el domicili final dels seus clients o per connectar les estacions base de telefonia mòbil. Els circuits llogats són una infraestructura fonamental perquè els operadors alternatius puguin oferir serveis de banda ampla d'alta capacitat a empreses, tant a grans corporacions com a pimes o autònoms.


Telefònica no pot presentar cap recurs per la via administrativa, però té la possibilitat de presentar un contenciós-administratiu a l'Audiència Nacional en el termini de dos mesos.

 

Participació