Detecció i prevenció dels maltractaments a persones grans

Sant Celoni acull una jornada amb una tyrentena de professionals de la salut, serveis socials i seguretat ciutadana

Redacció
16 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 0:11h
Un moment de la jornada sobre la prevenció de maltractaments a la gent gran.
Un moment de la jornada sobre la prevenció de maltractaments a la gent gran. | Aj. Sant Celoni

Un moment de la jornada sobre la prevenció de maltractaments a la gent gran. Foto: Aj. Sant Celoni


Una trentena de professionals dels àmbits de la salut, serveis socials i seguretat ciutadana s’han reunit a Sant Celoni per parlar de la detecció i prevenció dels maltractaments a persones grans. La jornada ha permès aproximar-se més a la realitat que estan patint algunes persones grans, obtenir més formació per tal de realitzar un treball més eficient i recollir propostes per un abordatge estable de la problemàtica.
 
Al Baix Montseny funciona des del 2009 una comissió de treball integrada per diversos ajuntaments que treballen conjuntament en relació aquesta temàtica amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de professionals de l’associació  EIMA (Associació per a la investigació del maltractament a les persones grans). Des d’aquesta comissió i, juntament amb altres municipis de la província de Barcelona, s’han elaborat diversos documents com la Guia local per fer front als maltractaments de les persones grans i l’Instrument de recollida d’informació per a casos de maltractaments a les persones grans.
 
La regidora de Comunitat, Magalí Miracle, ha donat la benvinguda, encoratjant a seguir aprofundint en el tema, acompanyada de Pilar Martínez, directora del Programa d’Envelliment Actiu i Autonomia Personal de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, i de Jordi Muñoz (jurista d’EIMA) que ha estat el conductor de la sessió.
 
L’alcalde, Francesc Deulofeu ha tancat la jornada agraint el compromís i participació dels professionals del territori i el lideratge de la Diputació de Barcelona, i ha ressaltant la importància del treball multidisciplinar i en xarxa per obtenir èxits, també en aquest front.
 
Arxivat a