ERC Palau homenatja Lluís Companys a Santa Maria de Palautordera

Els republicans s'han reunit a la plaça de la Vila on han fet un minut de silenci i tot seguit han cridat "Per Catalunya" en record a les darreres paraules que va dir el president assassinat

Redacció
15 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 8:57h
Representants d'ERC Palautordera homenatjant Lluís Companys.
Representants d'ERC Palautordera homenatjant Lluís Companys. | ERC Palautordera

Representants d'ERC Palautordera homenatjant Lluís Companys. Foto: ERC Palautordera


Una petita representació d e la secció local d'ERC Palautordera ha homenatjat a les 7 d'aquest matí la memòria del President de la Generalitat Lluís Companys, afusellat pel règim franquista el 15 d'octubre de 1940, avui fa setanta-cinc anys. Els republicans, com ja van fer l'any passat, s'han reunit a la plaça de la Vila on han fet un minut de silenci i tot seguit han cridat "Per Catalunya" en record a les darreres paraules que va dir el president assassinat. Finalment s'han tirat tres petards simbolitzant els trets rebuts per Lluís Companys.

Espelmes enceses i la imatge de Lluís Companys al costat d'estelades també han recordat que va ser el 123è President de la Generalitat, membre d'Esquerra Republicana de Catalunya i l'únic president de govern del món, escollit democràticament, que ha mort executat.

D'aquesta manera, ERC Palautordera s'ha afegit als actes d'homenatge que s'han fet en altres municipis de Catalunya i, sobretot, al que habitualment es fa al Castell de Montjuïc de Barcelona.