Unes 300 persones s'apleguen a Sant Celoni en suport als imputats del 9-N

A tots els municipis del Baix Montseny hi ha hagut concentracions de protesta contra les imputacions d'Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega

Redacció
13 d'octubre del 2015
Actualitzat el 14 d'octubre a les 15:39h
Plaça de la Vila de Sant Celoni.
Plaça de la Vila de Sant Celoni. | Miquel Comas Dorca

Plaça de la Vila de Sant Celoni. Foto: Miquel Comas Dorca


Prop de 300 persones s'han concentrat aquest vespre a Sant Celoni en suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, les tres autoritas imputades per haver facilitat la consulta ciutada del 9-N, seguint la convocatòria de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). Dues representants del Pacte Nacional pel Dret a Decidir han estat les encarregades de llegir el manifest. "Les entitats institucionals polítiques i significatives de la societat civil que integrem el Pacte Nacional pel Dret a Decidir denunciem aquesta judicialització i donem suport a la tasca política feta des de criteris democràtics i cívics i que ha sigut resposta massivament per la ciutadania de Catalunya", han dit.

Tot i la pluja que està caient des de mitja tarda a tot el Baix Montseny les concentracions no s'han aturat i, d'aquesta manera a Santa Maria de Palautordera s'han aplegat a la sala de plens un centenar de persones, on l'alcalde Jordi Xena ha fet la lectura del manifest. L'acte s'ha acabat amb el cant dels Segadors

Un altre mig centenar de persones s'han reunit davant l'Ajuntament de Breda on l'alcalde Dídac Manresa  ha estat qui ha fet la lectura del manifest. També hi ha hagut concentracions davant els ajuntaments d'Hostalric i de Vallgorguina al voltant d'una pancarta amb l'eslògan "les urnes no s'imputen". De fet, les concentracions s'han portat a terme a tots els municipis del Baix Montseny.

Alguns dels veïns de la comarca avui ja s'han manifestat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en suport a les declaracions d'Irene Rigau aquest matí i Joana Ortega a la tarda. Per dijous, veïns i autoritats municipals de la comarca, s'estan organitzant diversos grups per anar a Barcelona i donar suport al President Artur Mas.