Eloi Vila i Toni Tortajada presenten el llibre «El viatge de Companys»

Redacció
13 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 17:01h
Eloi Vila, coator i guionista de "El viatge de Companys".
Eloi Vila, coator i guionista de "El viatge de Companys". | Jordi Purtí

Eloi Vila, coautor i guionista de El viatge de Companys. Foto: Jordi Purtí


A Sant Celoni tot just acabada la concentració de suport als imputats Arturs Mas, Irene Rigau i Joana Ortega començarà l'acte de Commemoració del 75è aniversari de l'afusellament del president Companys a la Sala Bernat Martorell amb la presentació del llibre El viatge de Companys a càrrec dels seus autors l'historiador Antoni Tortajada i el periodista de Sant Esteve de Palautordera Eloi Vila.


El llibre és un recorregut per la vida del president Companys assassinat el 15 d'ocubre de 1940 pel règim franquista. Ressegueix la seva vida política: des del jove estudiant republicà i antisistema fins a l'advocat laboralista que tantes vegades va compartir presó amb els seus amics anarcosindicalistes; des del fundador de la Unió de Rabassaires fins el polític audaç que va contribuir a unificar les forces d'esquerra, republicanes i catalanistes i que en un gest d'audàcia va proclamar la República des del balcó de l'Ajuntament de Barcelona; des de l'hàbil negociador del primer estatut català fins l'home de govern; i, finalment, el president de la Generalitat que enmig de la pitjor tempesta de la història de Catalunya va saber salvar la institució i mantenir la dignitat del país fins la mort. L'acte està coorganitzat per Penguin Random House Grupo Editorial, Televisió de Catalunya, Ajuntament de Sant Celoni, Llibreria Alguer 7 i Òmnium Cultural Baix Montseny.


D'altra banda, TV3 completarà la programació especial del 75è aniversari de l'afusellament del president Lluís Companys amb l'emissió de dos documentals de 60 minuts, avui dimarts i demà dimecres seguint el format de la sèrie 300.

Arxivat a