«Classe» d'educació emocional en el pregó de l'Aplec del Remei de Palau

La pregonera Cristina Gutiérrez diu que el seu somni és que Santa Maria de Palautordera sigui el primer poble de Catalunya "emocionalment intel·ligent"

Redacció
11 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 16:30h
Critina Gutiérrez Lestón, fent el pregó dela Festa Major de Palau.
Critina Gutiérrez Lestón, fent el pregó dela Festa Major de Palau. | Jordi Purtí

Critina Gutiérrez Lestón, fent el pregó dela Festa Major de Palau. Foto: Jordi Purtí


"Sí puc, sí pots, sí podem", aquesta és la idea que Cristina Gutiérrez Lestón, codirectora de la Granja Escola de Santa Maria de Palautordera, va voler sintetitzar en el pregó d'inici de la Festa Major d'aquest municipi del Baix Montseny. Tota una "classe" d'educació emocional davant d'un centenar llarg de persones que van omplir la sala d'actes del Casal del Avis del la Gent Gran.

Cristina Gutiérrez, nascuda a Alemanya va arribar a Catalunya amb cinc anys i a Palau poc després, on ha arrelat i des de fa uns quants anys ha impulsat la Granja Escola on l'educació emocional ha anat guanyant una espcial rellevància, tant en el sector educatiu com en el del lleure sent-ne el precursors a casa nostra.

En el decurs del pregó va explicar quina és la metodologia d'aquest treball i algunes de les seves experiències amb els nens. Diu que no hem de parlar de problemes i sí de reptes i no hem de confondre objectius amb somnis. "Això és el que nosaltres apliquem i ens apliquem. En definitiva posar en pràctica estímuls positius de manera continuada per despertar l'interès dels nens, que reconeguion les seves emocions i entrenin les seves habilitats, fent conscient l'inconscient".

És autora de dos llibres. Entrena'l per la vida i Palabras de niño, sens dubte un reforç a les accions pioneres en l'àmbit de l'educació i el lleure que li han valgut el reconeixement de tot el sector educatiu i també l'empresarial, de manera que el passat mes de juliol va rebre el Premi Valors d'Empresa Catalunya 2015, atorgat per PIMEC. Cristina Gutíerrez Lestón, al costat del seu equip, va fer públic un somni "Que Santa Maria de Palautordera sigui el primer poble de Catalunya emocionalment intel·ligent".