Santa Maria de Palautordera tindrà aquest cap de setmana el I Canicross

S'espera més d'un centenar de participants entre la cursa i la passeja da popular

Redacció
08 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 19:02h
Joan Ribas, president de l'Associació Canina Baix Montseny.
Joan Ribas, president de l'Associació Canina Baix Montseny. | Jordi Purtí

Joan Ribas, president de l'Associació Canina Baix Montseny. Foto: Jordi Purtí


Aquest dissabte 10 d’octubre , emmarcat en el programa de la festa major de Santa Maria de Palautordera se celebrarà la primera edició del Canicross Popular, una disciplina que s’està consolidant a Catalunya, tot i que ja té una llarga tradició a Europa. Consisteix a córrer amb un gos equipat amb un arnés lligat a la cintura del corredor mitjançant una corda elàstica.
 

Joan Ribas, president de l’Associació Canina Baix Montseny, explica que es una disciplina adherida als esports d’hivern que es regeix per les regles oficials. A Santa Maria de Palautordera s’ha previst un recorregut de vuit quilòmetres que tindrà el seu començament i final al Parc Pau Casals.
 

Per poder-hi participar, els gossos que es presentin hauran d’estar xipats, portar les vacunes polivalents i la vacuna de la ràbia. La gent que pel tipus de gos o qualsevol altra circumstància no es vegi capaç de fer la cursa, podrà fer la passejada popular que està tenint molta acceptació. Es farà la mateixa ruta però només fins a Can Peu Alt i es tornarà al punt de sortida. El recorregut previst és de cinc quilòmetres. La intenció és que la gent es relacioni i els gossos es socialitzin.
 

A banda, hi haurà activitats paral·leles. Joan Ribas les explica per Ràdio Vitamènia. Totes les activitats es faran  al parc Pau Casals, però des de l’organització de cara al futur es volen fer xerrades, exhibicions, seminaris, excursions i tota mena d’iniciatives que tinguin els gossos com a comú denominador.