PUSA vol una consulta veïnal pel tema de les escombraries a Les Pungoles

Segons aquest partit de Sant Antoni de Vilamajor els constants abocaments incontrolats de residus al Punt d’Emergència de la urbanització provoquen greus problemes d’higiene i imatge

Redacció
07 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 18:21h
Escombraries Punr d'Emergència Les Pungoles a Sant Antoni de Vilamajor.
Escombraries Punr d'Emergència Les Pungoles a Sant Antoni de Vilamajor. | PUSA

Escombraries Punr d'Emergència Les Pungoles a Sant Antoni de Vilamajor. Foto: PUSA


El Partit de les Urbanitzacions de Sant Antoni de Vilamajor (PUSA) ha demanat mitjançant una instància a l'Ajuntament l'organització d'una consulta veïnal per solucionar el problema de les escombraries a Les Pungoles. Els motius, segons el PUSA, són els constants abocaments incontrolats de residus que han convertit el Punt d'Emergència de la urbanització en una autèntica deixalleria il·legal, amb els problemes d'higiene i imatge que això comporta. A parer del Partit de les Urbanitzacions és habitual trobar en aquest espai, runa, restes de jardí, mobles i trastos vells, i tot tipus de residus llençats sense cap mena de control fora dels contenidors.

En aquest sentit, i arrel dels darrers actes incívics, el regidor del PUSA Jordi Sibina considera que "el millor seria, i aprofitant que el nou equip de govern vol apostar per la participació ciutadana, organitzar una consulta veïnal per saber quina és la millor solució al problema". Des del Partit de les Urbanitzacions, consideren que després de molts mesos treballant en aquest tema que han traslladat en diverses ocasions al ple municipal, plantejarien tres alternatives als veïns i veïnes: eliminació del punt d'emergència deixant només la recollida porta a porta; trasllat del mateix a una altra zona, previ estudi i informació; o bé la instal·lació d'elements disuassoris, com càmeres de videovigilància, senyalització o un perímetre d'uns metres delimitat amb pivots mòbils o cadenes. Tres opcions que es plantejarien als veïns per veure quina consideren com a més adequada per resoldre l'actual situació.

"Portem molts mesos amb aquest problema, i cal actual amb celeritat. Ara bé, sense donar l'esquena als veïns i amb la màxima transparència. Pensem que amb una consulta veïnal podem trobar la millor solució possible per tothom", conclou Sibina. Segons el regidor, fins al moment, des de l'Ajuntament no s'ha contestat la petició del PUSA.