Tres comissions de treball per atendre els refugiats sirians a Sant Celoni

Habitatge i economia, vida comunitària i comunicació són les tres àrees per avançar feina per quan calgui actuar | A Santa Maria de Palautordera s'acorda crear una taula d'acollida i cooperació

Redacció
03 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 18:53h

Refugiats sirians passant la frontera d'Hongria. Foto: Sergi Cámara


Les persones i entitats que formen el grup local de suport a la població refugiada de Síria reunides ahir al vespre a l'Ajuntament de Sant Celoni van decidir crear tres comissions de treball: habitatge i economia, vida comunitària i comunicació. Aquestes tres comissions treballaran per avançar les actuacions que cal tenir a punt per quan convingui actuar, segons que s'informa des del web municipal.
 

Tothom qui tingui interès en col·laborar pot participar a les reunions del grup local de suport o integrar-se a una comissió concreta. També pot inscriure's a la borsa de voluntariat a l'espera d'actuar quan calgui o adreçar-se al telèfon 93 864 12 12 i al correu electrònic [email protected].
 

En el transcurs de la reunió la regidora de Comunitat, Magalí Miracle, va explicar que els ajuntaments del Baix Montseny es trobaran la setmana vinent a Sant Celoni, per tractar sobre la coordinació intermunicipal en el procés d'acollida.

Moció aprovada a Santa Maria de Palautordera

D'altra banda, el ple municipal de Santa Maria de Palautordera ha aprovat per unanimitat una moció en la que altres conceptes s'acorda facilitar l’empadronament de totes les persones que declaren viure en el municipi i, conseqüentment, garantir l’accés als serveis bàsics,  elaborar el Pla d'acollida municipal i incorporar-hi l'asil i donar suport i col·laborar amb les entitats catalanes que treballen en l'acollida i el servei a les persones sol·licitants d'asil.
 
A banda, s'acorda definir quin suport (servei i infraestructura) pot oferir el municipi per acollir les persones sol·licitants, crear una taula d’acollida i cooperació, en la que participin tots els grups municipals, entitats solidàries, de cooperació, i relacionades amb les persones migrants, que impulsi tasques de sensibilització a la població del municipi sobre la realitat de les persones desplaçades i migrades, dinamitzi una xarxa local solidària, i defineixi els suports que pot oferir el municipi per a les persones sol·licitants d’acolliment.
 
A més, també es volen endegar i garantir polítiques municipals de cooperació al desenvolupament amb vocació transformadora i estudiar l’adhesió, a través de la Taula d’acollida i cooperació, a la Xarxa de Municipis Acollidors.