La Domus Sent Soví d'Hostalric acull el Fòrum d'Empresaris 2012

El Fòrum d’Empresaris 2012 ha estat la primera activitat que ha acollit el Centre Gastronòmic d’Hostalric, un espai pioner a Catalunya, plantejat com a motor per reactivar l’economia local

Redacció
25 de juny del 2012
Els assistents al Fòrum van tenir l'ocasió de conèixer la Domus Sent Soví per dintre
Els assistents al Fòrum van tenir l'ocasió de conèixer la Domus Sent Soví per dintre | La Selva Comunica
Hostalric ha celebrat la 4a edició del Fòrum Empresaris 2012 Foto: La Selva Comunica

L’Auditori de la Domus Senti Soví ha estat l’escenari del Fòrum d’Empresaris 2012 que ha aplegat nombrosos empresaris i comerciants de la vila que van escoltar de primera mà les respostes dels tècnics del Consell Comarcal de la Selva a les propostes que ells mateixos havien fet arribar a l’Ajuntament d’Hostalric referents a l’oferta formativa a la que poden accedir en temes d’autogestió de riscos laborals, protecció de dades o les oportunitats de negoci que es creen a partir dels recursos turístics i naturals de la vila. I a partir d’ara, entre aquestes propostes també hi ha la Domus Sent Soví, un centre que vol crear oportunitats de negoci a la vila posicionant Hostalric com a un referent arreu de Catalunya. Segons va manifestar l’alcalde, Josep Frias "em sento orgullós de poder compartir amb vosaltres aquest espai que ha de servir de motor per a l’economia d’Hostalric, ens ha de permetre posicionar-nos en els mapes del turisme a Catalunya i ser una bona opció per a la instal·lació d’empreses als nostres polígons i als nostres carrers".

Durant el Fòrum d’Empresaris es van exposar les línies estratègiques de la Domus Sent Soví que passen per donar a conèixer els paisatges gastronòmics catalans, posar en valor els productes de proximitat i les denominacions d’origen protegides, descobrir la Història de la Gastronomia Catalana, a partir dels receptaris i els productes i impulsar la innovació en els productes agroalimentaris, però també en la seva difusió i en la seva comercialització.

Igualment, també es van explicar les tipologies d’experiències que s’oferiran: l’experiència del descobriment: descobrir, sentir i adquirir els millors productes de Catalunya, veritables joies del nostre patrimoni gastronòmic. L'experiència demostrativa: gaudir i aprendre a través de xerrades sobre gastronomia, presentacions de productes, i preparació de plats en directe. L'experiència activa: experimentar amb els productes de la terra i seguir el seu procés, des de la seva elaboració fins que arriben al plat. I l'experiència gustativa: assaborir el plaer de la cuina de la nostra terra a través de degustacions, tastos i explosions de sabors.

Premis Hostalric Empresarial 2012

En el marc del Fòrum d’Empresaris també es van lliurar els premis Hostalric Empresarial 2012. Els guardonats van ser:

- Premi a la Sostenibilitat per al Restaurant Panxu que fa una aposta forta en els productes de la terra, a més de recuperar antigues receptes i adaptar-se als temps de crisi fent més assequibles les seves propostes.

- Premi a la Innovació per a Mobles Gurdó una empresa que ha lluitat per continuar innovant i sorprenent als seus clients amb respostes creatives i eficients, fent accions a l’estranger per continuar buscant feina i reptes a assolir.

- Premi a la Millor Empresa Consolidada per a Instal·lacions Elèctriques CAT. Els seus inicis es remunten a l’any 1880 i des de llavors no han deixat de créixer, de buscar i donar servei a les noves necessitats dels seus clients.

- Premi al Comerç de Proximitat per a Moon Melus. És un establiment dinàmic amb constants canvis i millores que aconsegueixen transmetre l’entusiasme dels seus propietaris i contagien als seus clients.


Els assistents al Fòrum van tenir l'ocasió de conèixer la Domus Sent Soví per dintre Foto: La Selva Comunica