Reanimen un veí de Sant Celoni amb el desfibril·lador de la plaça de la Vila

Va patir una aturada cardíaca dijous passat al vespre

per Redacció, 29 de setembre de 2015 a les 15:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Desfibril·lador a l'entrada de l'Ajuntament de Sant Celoni. Foto: Aj. Sant Celoni


El desfibril·lador extern automàtic (DEA) situat a la plaça de la Vila de Sant Celoni va permetre reanimar un veí de Sant Celoni que va patir una aturada cardíada dijous passat al vespre, segons que s'nforma des del web municipal. Sant Celoni disposa actualment de 11 DEA situats a llocs on habitualment s´hi concentra un important nombre de persones: Camp Municipal d'Esports 11 de setembre; Pavelló municipal d'Esports 11 de setembre;  l'Ateneu; Centre Municipal d'Esports Sot de les Granotes; Sax Sala; Pistes municipals d'atletisme; Mercat Municipal; Escola Montnegre; plaça de la Vila-Casa de la vila; carrer de Breda de la Batllòria-Unió Batllorienca, així com una unitat mòbil ubicada a la Prefectura de Policia.


 

Els desfibril·ladors són automàtics, del tot segurs i molt senzills d'utilitzar, de manera que els pot fer servir qualsevol persona encara que no tingui cap tipus de formació mèdica, no hi ha cap manera de fer-ne un mal ús ni per descuit ni intencionadament. Només amb l'obertura de la tapa, el desfibril·lador comença a donar unes instruccions molt clares sobre les operacions a realitzar.
 

 video de Dipsalut per conèixer el funcionament dels DEA.

   

 

Participació