El Baix Montseny tindrà dos diputats al nou Parlament de Catalunya

El celoní Jordi Cuminal per Junts per Sí i el bredenc Albano-Dante Fachín per Catalunya Sí que es Pot

Redacció
27 de setembre del 2015
Actualitzat el 28 de setembre a les 0:33h
Jordi Cuminal tornarà a ser diputat al Parlament de catalunya.
Jordi Cuminal tornarà a ser diputat al Parlament de catalunya. | DBM

La candidatura de Junts pel Sí, encapçalada per Raül Romeva, ha obtingut una victòria clara a Catalunya que li ha atorgat un total de 62 diputats al nou Parlament de Catalunya. D'aquests, 32 són per la demarcació de Barcelona i, precisament en aquesta posició és on estava situat el celoní Jordi Cuminal. Una situació que per ell no es nova ja que va anar a la llista de CiU per Barcelona a les eleccions al Parlament de Catalunya de l'any 2006 i va ser proclamat diputat el 25 de setembre de 2008. Cuminal va repetir a la llista de l'any 2010 i va ser reelegit, tot i que va renunciar a l'acta després de ser nomenat director general de Comunicació el 4 de gener de 2011. En les eleccions de 2012 va renunciar voluntàriament a formar part de la llista.

Per altra banda, Catalunya Sí que es Pot  ha obtingut un total d'11 regidors a Catalunya, nou dels quals són per la demarcació de Barcelona. En aquest sentit, Albano-Dante Fachín tot i ser veí del municipi gironí de Breda es presentava en el número cinc de la llista de Catalunya Sí que es Pot i per tant s'estrenarà com a la llista de Catalunya Sí que es Pot. "Felicitats als guanyadors. Ens veiem al Parlament. Jo aniré a defensar el que he defensat sempre. Sense drets socials no hi ha democràcia", ha dit en tuit aquest vespre.
No hem de deixar de banda, tampoc, que el número 1 de la llista de la CUP per Girona, Benet Salellas, també està molt vinculat amb el Baix Montseny i, amb Sant Celoni, concretament.

 

Jordi Cuminal i Albano-Dante Fachín, possibles diputats del Baix Montseny

Arxivat a