Un veí de Vallgorguina participa en el disseny del Piromusical de la Mercè

Marçal Cruz i els seus socis de l'empresa Oído han preparat la música que enguany estarà dedicada a un dels cantants catalans més estimats

Redacció
23 de setembre del 2015
Actualitzat a les 22:21h
Jordi Bonet i Marçal Cruz.
Jordi Bonet i Marçal Cruz. | Oído

Jordi Bonet i Marçal Cruz. Foto: Oído


El vallgorguinenc Marçal Cruz i els seus socis de l'empresa Oído, Jordi i Jaume Bonet, un any més són els responsables del disseny del Piromusical que des de fa uns quants anys es fa per les festes de la Mercè de Barcelona i que, en l'edició d'enguany, tindrà un especial protagonisme el foc, la llum i la música com una conjunció de melodies d'alt valor emotiu, populars i variades, amb uns focs sempre espectaculars que omplen de llum i colors el cel nocturn de Barcelona i que servirà per acomiadar la festa a l'Avinguda de la Reina Maria Cristina.

Tal com explica Marçal Cruz, el Piromusical té diversos blocs que que inclouen temes musicals coneguts de pop català a moments més rítmics a base de jazz i electroswing, però també rumba, cançons d'un dels cantants catalans més estimats i, fins i tot, obertures i simfonies clàssiques que presagien moviments de màgia i espectacularitat. Un dels blocs està dedicat a promeses del pop català.

El Piromusical és un dels actes destacats de les festes de la Mercè i cada any s'emet en directe per TV3. Necessita d'uns quants mesos de feina ja que hi ha d'haver una coordinació perfecte entre tots els actors que hi intervenen, tant dels responsables municipals, com de les empreses Pirotècnia Igual, Oído i també la televisió catalana el dia 24 de setembre a la nit.

Com a dades curioses, assenyalar que els focs requereixen una programació d'11.900 trets de pirotècnia, 1.200 quilos de pólvora, 6.000 artefactes de pirotècnia i 10.000 metres de cable. També tres ordinadors per controlar la pirotècnia. Quan mirem enlaire i veiem els focs sabrem que els que més s'enlairin estaran a una alçada de 150 metres.
Arxivat a