El muntatge de l'antic observatori del Turó de l'Home a la Cartoteca Digital

Es tracta d'una col·lecció de fotografies que formen part del fons fotogràfic de l'Institut Cartogràfic de Catalunya

per Redacció, 21 de setembre de 2015 a les 16:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El fons fotogràfic de l'antic Meteocat inclou, entre d'altres, imatges del Turó de l'Home. Aixi ho ha fet públic Marc Prohom, cap d'Àrea de Climatologia - Servei Meteorològic de Catalunya en un tuit divendres de la setmana passada.

El Servei Meteorològic de Catalunya va ser fundat per la Mancomunitat de Catalunya l’any 1921, sota la direcció d’Eduard Fontserè (1870-1970). Va funcionar a ple rendiment fins que fou confiscat i suprimit l'any 1939 pel govern franquista. En aquesta data, tota la documentació del Servei Meteorològic va passar a formar part de l'Instituto Nacional de Meteorología fins que l’any 1983 va ser retornada a la Generalitat de Catalunya i fou dipositada a la Cartoteca de l'Institut Cartogràfic de Catalunya.


 

L'any 2000 es signà un conveni de col·laboració entre el Servei Meteorològic de Catalunya, l'Institut d'Estudis Catalans i l'Institut Cartogràfic de Catalunya per dur a terme l’inventari de tot el fons, que es pot consultar als Fons documentals de la Cartoteca.


En aquesta col·lecció s'hi troba una mostra de les fotografies d'algunes de les activitats dutes a terme pel Servei, com ara el muntatge de l’observatori del Montseny o les campanyes amb el vaixell Xauen.

 

Participació