Sant Celoni es prepara per l'arribada de refugiats sirians

S'ha establert un espai de trobada com l’àmbit de coordinació i treballar en comissions específiques per atendre tots els aspectes de l’acollida

Redacció
17 de setembre del 2015
Actualitzat a les 18:08h
Reunió refugiats de Síria a Sant Celoni.
Reunió refugiats de Síria a Sant Celoni. | Aj. Sant Celoni

Reunió refugiats de Síria a Sant Celoni. Foto: Aj. Sant Celoni


L’Ajuntament de Sant Celoni, grups municipals i entitats de la Coordinadora d’Entitats Solidàries es van reunir ahir dimecres per abordar la coordinació al municipi davant l’arribada de persones refugiades de Síria. Es va tractar dels diversos aspectes que caldrà atendre: habitatge, vida comunitària, economia, salut... A l’espera de les indicacions del Govern d’Espanya i de la Generalitat sobre l’assignació de persones al municipis i els criteris genèrics, es va acordar establir aquest espai de trobada com l’àmbit de coordinació i treballar en comissions específiques per atendre tots els aspectes de l’acollida.
 
Davant l’interès que ha despertat la qüestió entre la població celoninia, es va decidir obrir un canal de comunicació al web municipal per tal de recollir el contacte de persones que d’una manera o altra vulguin ajudar, de cara a disposar de les dades pel moment en què calgui la col·laboració i posar a disposició un telèfon (93 864 12 12)  i un correu electrònic [email protected].
 
Durant la reunió, persones que varen treballar en un procés similar en el conflicte de l’antiga Iugoslàvia, varen aportar interessants reflexions que permetran millorar el sistema que caldrà posar en funcionament.
 
L’alcalde Francesc Deulofeu i la regidora de Comunitat, Magalí Miracle també van explicar que el Ple de l’Ajuntament debatrà una moció per posar de manifest la voluntat d’acollir,  i  instant a les organitzacions de rang ampli que treballin per tal d’eliminar les circumstàncies que motiven els moviments migratoris forçats.
 
Arxivat a