Minuts de silenci i de vergonya a Sant Celoni. Foto: Jordi Purtí


Sant Celoni ha expressat la voluntat de sumar-se a la xarxa de ciutats refugi per acollir persones que fugen de la guerra de Síria i coordinar-se amb la Generalitat de Catalunya, el Fons Català de Cooperació i les entitats municipalistes que ja estan treballant per respondre a aquesta emergència humanitària.
 

L’Equip de govern prepara una moció per aportar al proper ple, amb la voluntat que sigui consensuada per tots els grups municipals, en la qual, entre d’altres aspectes s’instarà al Govern d’Espanya, que és qui ostenta competències en matèria de refugi, per tal que activi el més ràpidament possible els mecanismes que permetin normalitzar amb agilitat i eficiència els processos de regularització de l’acollida.
 

De cara a la setmana vinent s’ha convocat una reunió extraordinària de la Coordinadora d’Entitats Solidàries i dels grups municipals per avaluar els recursos i els ajuts disponibles que Sant Celoni pot posar a l’abast dels refugiats. En aquest context, caldrà abordar aspectes diversos: alimentació, salut, escolarització, integració a la comunitat… Tan bon punt es vagin definint els mecanismes, es farà avinent a tothom, de quina manera s’hi podrà col·laborar.
 

MINUT DE SILENCI, MINUT DE VERGONYA


Ahir al vespre almenys a quatre municipis del Baix Montseny: Sant Esteve de Palautordera, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina hi haurà concentracions davant els ajuntaments per portar a terme un minut de silenci, un minut de vergonya. Es tracta d’un acte de protesta, impulsat per Tortell Poltrona des de l’ONG Pallassos Sense Fronteres, dimecres passat a Sant Esteve de Palautordera amb l’ànim que l’acció es vagi estenen com a mesura de protesta contra l’actitud d’Europa envers els refugiats, bàsicament sirians que fugen de la guerra, però també d’altres nacionalitats.