Una vintena d’arbuciencs faran catifa al Palau de la Generalitat per la Diada

El disseny imita el tapís sobre Sant Jordi, la princesa i el drac

Redacció
08 de setembre del 2015
Actualitzat a la 13:06h
Catifaires d'Arbúcies.
Catifaires d'Arbúcies. | Catifaires Arbúcies

Catifaires d'Arbúcies. Foto: Catifaires Arbúcies


Aquest dijous, 10 de setembre, vint-i-dos arbuciencs es desplaçaran fins a Barcelona juntament amb una seixantena més de membres de la Federació Catalana de Catifaires per elaborar una catifa de flors i elements naturals al pati d’armes del Palau de la Generalitat en motiu de la jornada de portes obertes que tindrà lloc per la Diada.
 
El disseny de la catifa és una adaptació del tapís brodat de sedes, or i argent obra d’Antoni Sadurní de l’any 1451, que està exposat a la capella de Sant Jordi del Palau i que te com a protagonistes Sant Jordi, la princesa i el drac. Segons ha explicat la presidenta dels catifaires d’Arbúcies, Pepi Pagès, "els d’Arbúcies perfilarem, ja que hi ha molta feina a fer i pel que fa a les flors, es faran torns". Es tracta d’una confecció de 40 metres quadrats en què s’hi podran apreciar les peculiaritats de cada municipi a l’hora d’elaborar-la de manera que s’hi podran veure flors senceres, tallades, entre altres materials, com ara clavell, terres naturals, bruc sec, llegums i menjar de gra.
 
Aquesta és una actuació més de les que periòdicament fa la Federació d’Entitats Catifaires com ara la de Carrión de los Condes (Palencia) en què van participar a la 25a Feria de
Turismo y Artesania del Camino de Santiago
o la de Noto (Sicília) a principis d’estiu. Unes actuacions que tenen l’objectiu de difondre i impulsar la tradició de l’art català de fer catifes d’art efímer.
 
Arxivat a