El Vallès Oriental aportarà 10.000 vallesans i 170 autocars a la Via Lliure

L'ANC del Vallès Oriental mobilitzarà veïns de 34 pobles de la comarca en 8 trams de la Meridiana aquest Onze de Setembre

Redacció
07 de setembre del 2015
Actualitzat a les 14:37h
El punter que l'ANC de Granollers va fer el 4 de setembre a la capital del Vallès Oriental
El punter que l'ANC de Granollers va fer el 4 de setembre a la capital del Vallès Oriental | ANC Granollers

El punter que l'ANC de Granollers va fer el 4 de setembre a la capital del Vallès Oriental Foto: ANC Gr

La presència del Vallès Oriental a la Via Lliure del proper Onze de Setembre serà notable, tal com ha passat en les darreres mobilitzacions per la independència del país. En aquesta ocasió, gairebé 170 autocars –contractats per les diverses assemblees territorials de l'ANC vallesanes– portaran uns 10.000 participants a la Meridiana.

Aquests autocars, en nombre una mica superior al de l'any passat, portaran els vallesans als trams on s'han inscrit a través de l'assemblea territorial corresponent, concretament entre el 19 i el 26. Contribuiran especialment a la bona marxa de l'acte 320 voluntaris del Vallès Oriental distribuïts al llarg dels vuit trams.

Aquests són els trams on s'ha inscrit cada poble:

- Tram 19: Martorelles, Parets, Palautordera, Campins, Bigues i Riells, Mollet, Tagamanent, Figaró
- Tram 20: L'Ametlla, Sant Fost, Palautordera, la Garriga, la Llagosta, la Roca, Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor
- Tram 21: Montmeló, Lliçà de Vall, les Franqueses, Vilalba Sasserra, Llinars i Vallgorguina
- Tram 22: Montornès i Sant Celoni
- Tram 23: Vilanova i Vallromanes
- Tram 24: Caldes de Montbui, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d'Amunt i Sant Feliu de Codines
- Tram 25: Granollers i Canovelles
- Tram 26: Cànoves i Samalús i Cardedeu

A banda d'aquests trams, hi ha també d'altres vallesans que s'han inscrit pel seu compte a la Via Lliure, en aquests mateixos trams o bé en d'altres, a través de la pàgina web i que no hi aniran amb autocar sinó amb altres mitjans.

Malgrat que aquests darrers dies s'ha incrementat considerablement el ritme d'inscripcions, en aquests moments alguns trams de la Via Lliure encara no són del tot plens, i per això els representants de l'ANC volen insistir a demanar que tothom s'inscrigui a la Via Lliure per tal de facilitar la feina de l'organització, distribuir els participants de manera homogènia i que el mosaic quedi ben construït. Recorden també que el trànsit a la Meridiana es tallarà a les 3 de la tarda. En aquest sentit, recomanen que tothom que pugui es desplaci a Barcelona abans de dinar.
 
La cultura popular, part de l'animació

D'altra banda, la Via Lliure estarà animada per colles de cultura popular (colles de timbalers, castellers, gitanes, geganters, etc.), entre les quals Capgrossos de Martorelles, Xics de Granollers, castellers de Mollet o Gegants de Canovelles (Taller Sarandaca).

L'organització pretén que "el ritme i la música no faltin" aquest Onze de Setembre a la Meridiana, per fer possible "que el món, a més de veure'ns ens senti". Per això anima les colles de timbalers i grups de percussió a participar-hi, i els demana que s'apuntin al següent enllaç per poder distribuir millor els grups al llarg del recorregut.