Sr Baró de Pam i Mig: «Treballar en una Festa Major és molt entranyable»

Animar la Festa Major de Sant Celoni és un repte fortíssim, perquè las gent ja està engegada | Si tot va bé i me'n surto potser els celonins i les celonines veuran una mica de màgia | Aquí a Sant Celoni hi ha tot un equip al darrera, una festa autèntica feta des de baix

Redacció
04 de setembre del 2015
Actualitzat el 09 d'octubre del 2019 a les 16:03h
Claret Papiol és el Baró de Pam i Mig a la festa Major de Sant Celoni.
Claret Papiol és el Baró de Pam i Mig a la festa Major de Sant Celoni. | Jordi Purtí/BaixMontseny.info

El Baró de Pam i Mig a Sant Celoni. Foto: Jordi Purtí/BaixMontseny.info


Claret Papiol, convertit en el Baró de Pam i Mig serà un dels personatges claus de la Festa Major de Sant Celoni que ja fa dies que bull però que comença d'una manera oficial avui divendres i s'allargarà encara fins dilluns. El Baró de Pam i Mig no ho tindrà fàcil, ja que ocupa el lloc de la broadwayana Senyoreta Muntanyetes, un personatge entranyable que ha acompanyat els celonins i les celonines tots els dies de la Festa Major en els darrers anys. En qualsevol cas, Claret Papiol és un baixmontsenyenc amb molta experiència en el muntatge d'espectacles. En aquesta entrevista explica quines són les seves sensacions prèvies als dies forts de la Festa Major.

Sr Baró de Pam i Mig, com creu que hem de viure la Festa Major de Sant Celoni?

Serà un festa molt especial perquè des de fa cinc o sis anys que la Senyoreta Muntanyetes ha animat molt bé i ara és a Broadway treballant i, per tant, jo sóc qui haurà de treure les castanyes del foc. És a dir que serà una castanyada abans d'hora. I veiam si els celonins i les celonines m'ajuden a fer un bon videoclip i em puc presentar en aquest gran musical See and Sky, una versió lliure de Mar i Cel.

És un repte pel Sr Baró?

Sí que ho és. Fortíssim. El mes de febrer ja em van avisar i em van dir que hauria de cantar, ballar i sí, sí és tot un repte perquè el llistó està molt alt.

És un referent la Festa Major de Sant Celoni per la comarca?

I tant que sí. Ja sabem que Sant Celoni és capital i està clar que treballa per ser un referent inequívoc del Baix Montseny. És una vila emblemàtica que ja els meus avis i els meus pares en parlàvem com un punt de referència i, en fi, s'ha de donar la cara al màxim i deixar el pavelló ben alt.

Una Festa Major com la de Sant Celoni en la qual les entitats hi tenen tanta importància i participació i que també les colles dels Diables, els MontSenys, Els MontNegres, els Geganters... Un dinamitzador com el Baró de Pam i Mig com ha de preparar la seva participació?

Carai, bona pregunta perquè els altres ha estan animats! Segons a quin poble vas arribes, tothom està quiet, assegut i diuen, mira ja arriba el pallassso. Però, a Sant Celoni la gent ja està engegada. D'entrada està bé perquè la festa i l'alegria ja circula, però està clar que no ens hi podem pas adormir i ens ho hem de preparar molt bé per donar resposta a totes les necessitats de la festa.
 

El Baró de pam i Mig rep la benvinguda de Sant Celoni. Foto: Aj. Sant Celoni


Alguna cosa especial?

Si tot va bé i me'n surto potser els celonins i les celonines veuran una mica de màgia, perquè la màgia agrada molt i, veiam, farem un truc clàssic ja que desenganyem-nos, el que vol la gent és endevinar el truc. He preparat alguna cosa per poder agradar.

El Baró de Pam i Mig ja té una llarga experiència en el món de l'espectacle. Preparar una Festa Major surt molt del que representa preparar altres tipus de produccions?

Una Festa Major és una feina entranyable i que agrada fer perquè el tracte és molt més proper i hi ha molt bon rotllo amb la gent. Aquí a Sant Celoni hi ha tot un equip al darrera, una festa autèntica feta des de baix. S'escapa una miqueta de les grans produccions.

Un missatge pels celonins i celonines?

Celonines i celonins, que no barcelonins molt bona festa major i alerta uuuuuh! la màgia clàssica.
 

Claret Papiol és el Baró de Pam i Mig a la festa Major de Sant Celoni. Foto: Jordi Purtí/BaixMontseny.info