Protecció Civil alerta per pluges intenses a partir d'aquest vespre a l'oest de Catalunya

Les tempestes més fortes s’esperen al Pirineu Occidental i les comarques de Ponent, Catalunya Central, l'interior de Tarragona i Terres de l'Ebre.

per Redacció, 31 d'agost de 2015 a les 13:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Protecció Civil ha informat sobre la previsió de pluges intenses a partir d'aquest vespre a la meitat oest de Catalunya i ha posat en fase de Prealerta el pla INUNCAT. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, els xàfecs podrien superar els 20 litres/m2 en 30 minuts, sobretot a les comarques del Pirineu occidental i les comarques de Ponent, però també a punts de la Catalunya Central, interior de Tarragona i Terres de l'Ebre. 

Les pluges podran anar acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra, com també de ratxes fortes de vent. De cara a demà al matí, es mantindrà la inestabilitat i podran aparèixer noves tempestes, en aquest cas desplaçades al litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, Catalunya Central i comarques de Girona. 

Risc de pluja per avui dilluns. Foto: Protecció Civil


 
Protecció Civil recomana molta prudència a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot en els desplaçaments i activitats que es facin a l'aire lliure. Cal refugiar-se en un lloc tancat fins que passi el gruix de la tempesta, allunyar-se de rius i zones inundables i no deixar els vehicles aparcats en zones inundables o zones de torrents i rieres. Cal recollir tendals i para-sols i tots els elements que puguin ser arrossegats pel vent. 

En cas de tempesta amb llamps cal que us allunyeu d’antenes, arbres, etc., i no us apropeu tampoc a elements metàl·lics o a l’aigua, ja que actuen com a cossos conductors. Els llocs més segurs durant una tempesta són els que ens aïllen de l’exterior, com edificis o vehicles tancats, perquè condueixen l'electricitat per la part exterior fins a terra sense fer mal als ocupants.
 

 

Participació